Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР продължава проверките на поставени под карантина

Снимка: БГНЕС

Служители на ОД на МВР – Варна са извършили 579 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, заради рискови дестинации, от които са пристигнали, или контакт със заразени с коронавирус. Установено е едно нарушение, има образувана една проверка по чл. 355, ал. 2 от НК. 
Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненски прокурори със становище до правосъдното министерство заради проекта за Закона за съдебната власт

Прокурорите от Апелативната прокуратура във Варна са изпратили становище до Mинистерството на правосъдието по повод проекта за допълнение на Закона за съдебната власт. Според тях проектозаконът е изготвен без съгласието и без да се вземат под внимание критиките по време на изработването му.  Прокурорите настояват да се изчака произнасянето..

публикувано на 10.05.24 в 09:10

Жители и местна власт в с. Рогачево ще търсят разрешаване на проблема с безводието

Жителите на балчишкото село Рогачево ще се съберат в събота, 11 май, от 11 чaса пред кметството, за да обсъдят с местната управа възможностите за разрешаване на проблема с водоподаването в населеното място.  От 1 май хората Рогачево нямат вода. За един ден тя е прокапала, но и днес водата отново липсва.  Поредна серия от дни на безводие..

публикувано на 10.05.24 в 09:01

Мият центъра на Варна (СНИМКИ)

Два пъти седмично по график мият през този месец центъра на Варна, съобщиха от общинския пресцентър.  Рано тази сутрин специализираните екипи бяха в района на Фестивалния и конгресен център и входа на Морската градина, видя репортер на Радио Варна.  Улиците се почистват с препарат и тежка техника. Чистят се улици, кошчета за боклук и..

публикувано на 10.05.24 в 08:35

Къде няма да има ток на 10 май

Неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия оставят днес със смущения местността "Св. Константин" и курорта " Св. Св. Константин и Елена" в рамките на деловия ден. Без ток ще са днес в част от Дългопол, Вълчидол, Провадия, Девня, селата Есеница, Изворник, Калоян, Кракра,Искър, Рояк и Партизани. Временни смущения ще има в..

публикувано на 10.05.24 в 06:07

Облачно ще е в петък

Днес ще е облачно, главно над Югоизточна България с валежи от дъжд, които следобед постепенно ще спират. Над североизточна България облачността ще се разкъса и ще е променлива. Ще духа предимно умерен североизточен вятър по крайбрежието с временни по-силни пориви. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°. Вълнение на морето..

публикувано на 10.05.24 в 05:55

ВМРО-ДПМНЕ с убедителна победа на парламентарните избори в Северна Македония

ВМРО-ДПМНЕ постигна убедителна победа на парламентарните избори в Северна Македония срещу управляващия Социалдемократически съюз (СДСМ), предава БГНЕС. При близо 100% преброени бюлетини партията на Християн Мицкоски печели 58 депутатски места в новия македонски парламент.  По този начин формацията е съвсем близо до абсолютното мнозинство - 61..

публикувано на 09.05.24 в 19:43

Варненци се оплакват от шума от заведения в центъра на града

Собственици на апартаменти в централната част на Варна се оплакаха от целогодишен шум от изнесени на улицата тонколони от съседните заведения. Те съобщиха за проблема си по време на приемната на кмета на общината Благомир Коцев. В  момента се разглеждат възможности за промяна в наредбите и въвеждане на по-ефективни мерки срещу източници на шум в..

публикувано на 09.05.24 в 19:31