Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

omnis.cool - новата платформа за музикално онлайн обучение

В интернет пространството вече функционира нов сайт за музикално онлайн обучение. omnis.cool е интерактивна обучителна платформа, която с времето ще се развива в различни области на музикалното изкуство. Съдържанието се допълва в посока, съобразена с нуждите на специализираните и общообразователните училища, като поетапно ще бъдат включени и видео уроци по различните инструменти и по пеене, както и насоки в звукозаписа, музикалната композиция и музикалното продуциране. Това прави платформата полезна на всички желаещи да се потопят в света на музиката или вече занимаващи се с някакъв инструмент, а също и на учителите като като средство за допълнително обучение.

Сайтът има ясно изразена практическа насоченост. Под формата на тест потребителите упражняват музикалните си умения, а след всеки тест се генерират резултати, отразяващи верните и грешни отговори. Основните упражнения са свързани с отгатване и четене на ноти на всички музикални ключове.

Създател на новата платформа за музикално онлайн обучение е Цветан Момчилов - музикант, композитор, продуцент и преподавател от Варна. Идеята му хрумва преди време, когато попада на картонени флаш карти, предназначени за музикално обучение на най-малките. Решава да развие тази идея в дигитален формат и за целта събира екип от съмишленици: холанският музикант Рул Холандер обезпечава платформата технически, Атанас Йорданов е автор на дизайна на платформата, логото на училището е дело на Ивайло Христов, а Хуан Руа Диаз помага за техническата поддръжка.

Ето какво сподели Цветан Момчилов за музикалната образователна платформа omnis.cool:


Проектът се реализира с финансовата подкрепа на фонд „Култура” на Дирекция Култура и духовно развитие, Община Варна, и Национален фонд "Култура".

Цветан Момчилов е завършил националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна и националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. Свирил е в Софийската филхармония, с оркестъра на Българското национално радио, Националната опера, Русенската опера, Варненската опера, Сaмървил Оркестра (САЩ). Международната му кариера включва изяви в САЩ, Италия, Испания, Германия, Швейцария, Сърбия. 

През 2020 г. е номиниран за награда "Икар" от Съюза на артистите в България.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази година няма да има "Варна Лит"

Международният литературен фестивал „Варна Лит“ няма да се проведе през тази година, оповестиха организаторите. Според тях миналогодишното издание на феста с мото „Герои сега“ е пожънал истински успех, но този успех е постигнат въпреки съкратения бюджет в сравнение с предишни години, и то бюджет, предоставен едва 3 дни преди началото на..

публикувано на 14.01.22 в 15:00

Градската художествена галерия във Варна с нов директор

Градската художествена галерия във Варна има нов директор. Доротея Павлова наследява поста от изкуствоведа Пламена Рачева. Сред основните й приоритети са дигитализация на фонда на галерията, образователна програма за формиране на публики.  Ще се постарая да продължа традицията на галерията, която има 70-годишна история, да продължа това, което е..

публикувано на 14.01.22 в 14:51

Десетте читалища в община Балчик очакват изпълнение на общинската субсидия през 2022

Пламен Банчев остава начело на Общинското читалищно сдружение след проведено отчетно-изборно събрание на неправителствената организация. Запазва се и Управителният съвет от трима членове, в състава му влизат още  Елица Стайкова - секретар на НЧ „Васил Левски“ - Балчик, и Надя Куртева от НЧ „Бачо Киро“ – с. Кранево. Основната дейност на организацията..

публикувано на 13.01.22 в 15:59

13 януари – Ден на българското кино

На 13 януари – датата на първата публична прожекция на филма на легендарния пионер в киното Васил Гендов „Българан е галант”, българската филмова общност чества своя професионален празник. В немия черно-бял филм, разказващ за любовните неволи на бонвивана Българан,..

публикувано на 13.01.22 в 07:22

Георги Дачев, група Do Sho: Обичам да запомням дори и лошите неща с нещо хубаво

Фронтменът на каварненската рок група Do Sho е първият музикант, който даде интервю за предаването Джем сешън в ефира на Радио Варна за 2022 г. В него музикантът разказва за успехите през миналата година, за незабравимите срещи с публиката, за фестивала Българево Rocks, който ще организират и през тази година, както и за новата музика, с която ще зарадват..

публикувано на 12.01.22 в 17:24

Концерт в Добрич в памет на Петко Стайнов

С концерт на Българския камерен оркестър добричката общественост ще отбележи 125-годишнината от рождението на композитора и публицист академик Петко Стайнов. Събитието е организирано съвместно от фондация „Петко Груев Стайнов“ и диригента на оркестъра маестро Иван Янакиев. Незрящият майстор на тоновото изкуство Петко Стайнов е признат като един от..

публикувано на 12.01.22 в 15:30

"Power of the Dog” и "Уестсайдска история" печелят "Златен глобус"

"Power of the Dog" и "Уестсайдска история" взеха главните филмови награди на неизлъчваната пряко по телевизиите тази година церемония за наградите "Златен глобус", предаде АФП. Призът изглежда леко пренебрегнат от Холивуд, защото победителите бяха разкрити чрез блог на живо и без обичайния блясък на..

публикувано на 10.01.22 в 07:20
Подкасти от БНР