Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дойчин Кършовски: Всеки има право да се издъни и да получи нов шанс

| обновено на 03.01.21 в 12:44

В нашия свят няма как да избягаш от новините. Те те настигат. Аз не съм пропуснал новина, макар и да не гледам телевизия и не следя политиката, особено българската, казва роденият във Варна, но заминал със "Зелена карта" със семейството си преди 17 години за САЩ Дойчин Кършовски.

Всеки обаче има право на шанс, да се издъни на младини и ако, имаш искрено желание да помогнеш на хората, трябва да се даде шанс. Разбира се, стига да не говорим за рецидив в провала на намеренията, казва още Дойчин Кършовски.Сравнението в живота и политиката между България и Съединените щати, където фамилията живее вече 17 години далеч не изчерпва естеството на разговора с Дойчин Кършовски, защото в американския град Синсинати, където живеят, той отдавна е име сред персоналните треньори и wellness консултанти.

Сред клиентите му има хора на различни позиции и националности, базирани в различни части на света. Така от доста време, на практика той е и дигитален номад. И COVID-19 пандемията само му е помогнала за това, затвърждавайки правилото, че кризите са и възможност. Защото, 80 процента от световния пазар на труда се очаква в близките години да стане дистанционен.Инвестирайки в здравето си всеки ден по-малко и редовно, изработвайки си навици за това, ние можем да живеем далеч по-дълго и ползотворно, убеден е Кършовски.
Много ли са 15 минути на ден, всеки ден, за да се погрижите в здравето си, както и за колко време се изграждат полезни навици и как "се закрепват" към вече рутинните неща в ежедневието ни, като сутрешното миене на зъбите може да чуете в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Евгени Станимиров: Редица сектори в икономиката се съвземат по бързо от очакваното. Не може да се каже същото за туризма

В средата на миналата година, ректора на ИУ Варна проф. д-р  Евгени Станимиров, заяви за предаването "Позиция", че младите хора в България трябва да развият предприемаческа култура. Че процентът на хората у нас, които са самонаети, които стартират такъв бизнес е много малък и е от порядъка само на 13%, при жените 7 на сто, а при..

публикувано на 28.02.21 в 17:45

Арх. Калина Калчева за проекта "Марс 25" и за любовта си към космоса

Калина Калчева е архитект и дизайнер от Варна. Нейният проект Марс 25   достигна полуфинал в конкурса Mars City State на NASA, конкурирайки се с над 5000 проекта на архитекти и учени от целия свят. Целта на конкурса е да селектира най-добрите архитектурни решения за изграждане на град на Марс. Арх. Калина Калчева е възпитаник на..

публикувано на 28.02.21 в 10:00

"Дупката" в центъра на Варна и икономическата зона край морската столица- без ясни и категорични срокове на стартиране и завършване

За индустриалната икономическа зона край Варна се говори от няколко години. Обещанията са, че тя ще се случи скоро. И от администрацията на общината и от Общински съвет Варна неведнъж са заявявали, че проектът е въпрос на време да стартира. Така например, през 2019-та година, кмета на Варна Иван Портних обяви, че изграждането ще започне през 2020-та..

публикувано на 27.02.21 в 15:49

Баба Марта посреща гости във Варненския куклен театър

"На гости на Баба Марта" се нарича спектакълът на актьорите от Варненския куклен театър, който децата предстои да видят в събота и неделя. Първата среща с Баба Марта започва в 11 часа.  А историята накратко изглежда така: Първите пролетни цветя събуждат Баба Марта, за да й съобщят новината, че Февруари си е отишъл и цялата гора се подготвя..

публикувано на 26.02.21 в 12:30

Радан Мирянов: Футболното съдийство в България калява психиката

Футболът ни е отражение на държавата, може и да не е на равнището на италианското калчо, английската премиершип или на испанското, или на германското първенство, но като интрига може да им съперничи. Особено в т.нар. важни дербита. В това е убеден Радан Мирянов - бивш футболен съдия с повече от 1000 мача зад гърба си и настоящ главен..

обновено на 26.02.21 в 10:57

Акробатът Красимир Васов умело балансира по пътя към световните циркови сцени

Цирковото изкуство в България има светло бъдеще в лицето на 21-годишния варненец Красимир Васов. Той е професионален еквилибрист и поставя номера, които спират дъха на публиката. Как Ви звучи балансиране върху меч? Младият варненец тренира с бившия цирков артист Стефан Стоянов за да усъвършенства техниката си.  Още от 8-годишен Красимир..

публикувано на 24.02.21 в 08:45

Захари Карабашлиев: Свободни сме, ала не сме го знаели

На 8 февруари излезе новият роман на Захари Карабашлиев - „Опашката“, който е социално-политическа сатира, провокирана от протестите като форма на желанието за промяна.  Това е увлекателна и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, в която събитията ескалират в неразрешим конфликт и жестока (но сякаш..

обновено на 23.02.21 в 15:46