Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-страдащи на празник са самотните хора

2
Снимка: Архив

Празниците са особено време от календара. 

За някои хора те са пир и бурни тържества, за други...тишина, за да надникнат в дълбините на душата си, извън ежедневния ритъм и бита на делника. 


Със сигурност за целия свят 2020 беше странна, различна, трудна и непредвидима година.

 Тя накара песимистите да са още по-черногледи, оптимистите да станат реалисти, а най-смелите от тях да продължават да очакват чудеса.


 Ваня Славова попита психолога Магдалена Пюскюлева за съвети как да преодолеем кризата на празника, ако сме от категорията хора сами вкъщи:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваксаджията

Има професии, които отдавна са изчезнали, а има и такива, които са като атракция в наши дни – напомнят за отминала епоха. Сред тях е занаятът на ваксаджията – човек, който лъска обувки на улицата. Във Варна от много години има само един – Кирчо Ангелов, който всеки ден стои в един от централните подлези. Вече има и кандидат, който да го наследи в..

публикувано на 02.03.21 в 17:50

Деца се състезаваха в онлайн конкурс за най-красива мартеница

„От малките сръчни ръчички – с любов за всички“ бе темата на първият онлайн конкурс за изработване на мартеница от деца по повод Първи март. Той бе организиран от библиотеката при НЧ“Съгласие 1890“, Каварна. Сред многото участници жури от читалището определи наградите в две категории за групи и  индивидуално участие при изработването на ръчните мартеници...

публикувано на 02.03.21 в 16:26

Закривайте празните си сметки, за да не станете длъжници

Има банки, при които месечната такса за поддръжка на разплащателна сметка достига 3 лева, това сочат данните на БНБ, публикувани в края на февруари. От справката става ясно, че таксата за обслужване варира от 2.20 до 3 лева на месец.  При теглене на пари в брой от собствен банкомат, таксата от 30 стотинки за една транзакция остава без промяна...

публикувано на 02.03.21 в 15:36

ИАРА дари конфискувана риба на Зоопарка във Варна

Незаконен стопански риболов установиха служители на "Ринарство и контрол" - Варна в прилежащите води на Варненския залив, района на Галата, съобщават от ИАРА. Масирани проверки са извърпени на 26 февруари т. г. в акваторията на Черно море и язовир Цонево.  В хода на проверката във водите край нос Галата е забелязан мъж пуснал мрежи за улов на карагьоз...

публикувано на 02.03.21 в 13:48

Необходими ли са нови ваксини заради мутациите на коронавируса

Ще помогнат ли вече съществуващите ваксини срещу вариантите на мутиралия коронавирус? Ако не, кога ще се появят нови и какво трябва да се направи за целта? Коронавирусът мутира. И колкото повече нови варианти се появяват, толкова по-често започва да се задава въпросът доколко са ефективни вече разрешените за използване ваксини. Германски вирусолози..

публикувано на 02.03.21 в 10:31

IV Езикова гимназия организира национален конкурс за превод

IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ организира за втора поредна година национален конкурс по превод от френски и от испански език на името на Иван Иванов - изтъкнат преводач и директор на гимназията в периода 1973 -1979 година. Конкурсът има за цел да насърчи учениците да развиват компетентности в изкуството на превода, като популяризира делото..

публикувано на 02.03.21 в 09:27

"Лесна работа" всеки понеделник с Даниела Иванова по Радио Варна

Здравейте! Аз съм Даниела Иванова, а вие слушате „Лесна работа“. Звучи ви познато? Да. Романът ми, озаглавен „Лесна работа“, наскоро излезе от печат и ни вдъхнови за едноименната рубрика. Благодаря за тази възможност на екипа на Радио Варна, който заема специално място в сърцето ми! Щастлива съм, че е взаимно! Питате: „Защо в понеделник?“..

обновено на 01.03.21 в 17:41