Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Валежите в Балчик предизвикаха срутища

Валежите в Балчик предизвикаха срутища на три места в Балчик, няма пострадали хора и нанесени щети, участъците са вече обезопасени.

Работници на общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ в Балчик разчистваха днес срутища, предизвикани от преовлажняване на скатове.

Преди обед са отстранени паднали камъни на ул. „Любен Каравелов“ в центъра и към вилна зона Белите скали. Последно екипът работи на ул. "Захари Зограф", където са паднали от ската диворастящи полски брястове, съобщи специалистът Мариян Цветков.

Чуйте още от репортажа на Албена Иванова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна приемат документи по мерките 60/40 и 80/20 за 2021

Агенция по заетостта стартира  за 2021 г.  приема на документи от работодатели, желаещи да получат финансова подкрепа по  мерките за запазване на заетостта, придобили публичност като „60/40” и „80/20”.   С Постановление № 416 от 30 декември 2020 г. на Министерски съвет се удължава периодът за предоставяне на финансова подкрепа по мярката..

публикувано на 28.01.21 в 10:31

Повишение до 5% на безработицата за 2020 в област Варна

Равнището на безработица във Варненска област средно за 2020 година е 5 % и сеувеличава с 1,8 процентни пункта спрямо предходната година. Средногодишният брой регистрирани безработни в бюрата по труда от областта са 12 496 , с 4636 лица повече спрямо 2019 г., съобщават отДирекция „Регионална служба по заетостта” – гр. Варна ...

публикувано на 28.01.21 в 10:25

Каварна е затворена - не пускат автомобили да излизат

Републиканският път 1-9 в района на община Каварна още не е почистен от АПИ и това е предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна. На изхода на града патрулират полицаи, които не допускат влизането на превозни средства. Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и..

публикувано на 28.01.21 в 10:16
Костадин Ангелов

Костадин Ангелов: Мерките дават резултат, умело ръководим пандемията

Продължаваме да наблюдаваме положителната тенденция в страната и това ни дава увереност, че мерките срещу COVID-19 са дали резултат и вървим по правилния път. Дневната заболеваемост спадна под 100 на 100 хил. души население. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Агелов по време на редовния брифинг за разпространението на коронавируса..

публикувано на 28.01.21 в 10:13

До метър и половина са преспите в област Добрич

611 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Обработката на настилките продължава, информираха от АПИ. Обстановката в област Добрич постепенно се нормализира, въпреки че на места от снегонавяванията преспите достигат до метър и половина. Изцяло отворен за..

публикувано на 28.01.21 в 10:10
Валери Симеонов

Валери Симеонов: Отварянето на училищата е по-опасно от отварянето на ресторантите

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите , нещо повече той подкрепя отварянето на ресторантите. „Имам последователна позиция по отношение на този бранш. Поддържам исканията на ресторантьорите повече от месец. Според мен санкцията срещу тях е прекалена и безсмислена. Отварянето на ресторантите не..

публикувано на 28.01.21 в 09:54

Ваксинирането на учителите във Варна започва днес

Ваксинирането на учителите и непедагогическия персонал в училищата и детските градини на територията на Община Варна започва днес, съобщи за Радио Варна директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. Вече има изготвен график, а вчера беше разпратена информация към желаещите къде и кога могат да се ваксинират. Според..

обновено на 28.01.21 в 09:23