Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Добрич започва приемът на документи за участие в базара за мартеници

Снимка: НЧ "Никола Йонков Вапцаров - 1924"

От днес в община Добрич започва подаването на документи за участие в базар „Мартеници“ 2021 година. Местата на базара ще са разположени на площад „Свобода“, по бул. „25 септември - пешеходна зона, на ул. „Христо Ботев” и на площад „Стария орех”. Приемането на документи ще продължи до петък, включително, на първо работно място „Икономическо развитие“ в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич. Заявлението се подава лично или от упълномощено лице, което представя пълномощно изрично за тази цел, с нотариална заверка на подписа. Базарът ще започне от 08 февруари и ще продължи до 03 март включително.

Местата по схемата на базара ще се разпределят чрез теглене на жребий на 27 януари от 10.00 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич на база подадени заявления за участие. 

Информация на Мая Щърбанова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

79 са новите случаи на ковид-19 във Варна за последното денонощие, над 1200 ваксинирани

1733 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 14,4% от направените 12 066 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. 79 са новозаразените във Варна и областта с което общият им брой от началото на пандемията достигна 17 404. 30 са новите случаи в Добричка област, а в Бургаска..

публикувано на 25.02.21 в 04:32

COVID-19 оцелява върху тъканите до 3 дни

Тревожно ново проучване разкрива, че вирусът, който причинява COVID-19, може да оцелее върху тъкани, като дрехи, завеси, килими или тапицерия, до три дни, онформира "Ню Йорк пост". Между полиестер, полупамучните тъкани и 100% памучните тъкани, полиестерът..

публикувано на 24.02.21 в 17:06

Отложиха делото за плажа на „Росенец” заради липса на експерти -

Административният съд в Бургас отложи делото за плажа в парк Росенец за 21 април , предаде кореспондентът на БГНЕС. Причината е липсата на експерти, които да извършат назначените от съда две експертизи- геодезическа и техническа. Те трябва да установят дали има плаж пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган или това е..

публикувано на 24.02.21 в 16:47

Радио Варна кани на среща участниците в парламентарните избори

Предизборният щаб на Радио Варна кани представителите на регистрираните в Районните избирателни комисии /РИК/ политически партии, коалиции и инициативни комитети във Варна, Добрич и Бургас на среща за запознаване с възможностите и тарифите за отразяване на предизборните прояви на кандидатите за народни представители. На срещата ще бъде..

публикувано на 24.02.21 в 16:47

Още 10 години удължаване на забраната за такса роуминг иска ЕК

Тази сряда Еврокомисията предложи удължаване на забраната за такси за роуминг на мобилни телефони в ЕС за допълнителни 10 години, съобщи АФП. Блокът през 2017 г. се отърва от таксите, които бяха голямо главоболие за потребителите на мобилни телефони, пътуващи..

публикувано на 24.02.21 в 16:45

Ботаническата градина във Варна си върна заградените парцели

Варненският окръжен съд отмени със свое решение въвода във владение на частни лица на поземлен имот на площ от 18 декара  в рамките на Ботаническата градина във Варна , постановен на  26 август миналата година. По този начин от Ботаническата градина нямаха достъп до уникални растителни видове на територията на оранжерията им, което доведе до..

публикувано на 24.02.21 в 16:37

Започна дългоочакваният ремонт на Зоопарка във Варна

Започна ремонт и модернизация на Зоопарка във Варна, съобщи директорът Иванка Стоянова. Реализацията на проекта се ще се осъществи на два етапа – първият включва ремонт и благоустрояване в сектор „Хищници“, зона „Големи котки“. Вторият - обновяване на входа за посетители, на зоната за отдих и рекреация, ремонт на клетките и пространствата на сектор..

публикувано на 24.02.21 в 16:25