Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финанси за малки проекти по селата пренасочва МИГ Балчик-Ген.Тошево

На Об­що от­чет­но-из­бор­но съб­ра­ние Мес­тна­та ини­циа­тив­на гру­па  (МИГ) Бал­чик - Ге­не­рал То­ше­во из­бра Уп­ра­ви­тел­ния си съ­вет за след­ва­щия пет­го­ди­шен ман­дат, без из­ме­не­ния в ръ­ко­вод­ство­то. Ста­рият нов пред­се­да­тел на УС на сдру­же­ние­то е кме­тът на Ге­не­рал То­ше­во Ва­лен­тин Ди­мит­ров, с чле­но­ве кме­тът на Бал­чик Ни­ко­лай Ан­ге­лов, как­то и пред­ста­ви­те­ли на дру­ги неп­ра­ви­тел­стве­ни ор­га­ни­за­ции.

 От обявените 12 финансиращи мерки, има остатъчен ресурс, кой­то ще бъ­де прех­вър­лен за из­пъл­не­ние на об­щес­тве­ни проек­ти в малките населени места.

От­во­ре­на е мяр­ка­та, фи­нан­си­ра­ща проек­ти на чи­та­ли­ща­та. Одоб­рен засега е един проект за про­веж­да­не на "Съ­бор на пре­се­ле­ние­то", пред­ста­вящ об­що­то кул­тур­но нас­лед­ство на об­щи­ни­те Ге­не­рал То­ше­во и  Бал­чик. Во­дещ пар­тньор е читалището в с. Дъ­бо­вик, стар­ши пар­тньор е сдру­же­ние "Бъл­гар­ско нас­лед­ство" - Бал­чик, с учас­тие­то на още чи­та­ли­ща от ре­гио­на, сред кои­то и то­ва в се­ло Стра­жи­ца. Съ­бо­рът ще се про­ве­де на два ета­па в с. Дъ­бо­вик и в гр. Бал­чик. От об­що­то съб­ра­ние ста­на яс­но, че ин­те­рес към мяр­ка­та има и кул­тур­ният дом в балчишкото се­ло Об­ро­чи­ще, но още не са внесли идеята си. 

  С възможностите за кан­ди­дат­ства­не и отпускане на сред­ства всеки може да се запознае на сайта на групата www.mig-balchik-toshevo.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветеслава Гълъбова

Цветеслава Гълъбова: У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната грижа за психично болните

У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната помощ за хора с психични заболявания. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Свети Иван Рилски“. По думите й бюджетът от 200 млн. лева, който се отделя годишно за психично здраве, е крайно недостатъчен.  Тя посочи, че когато видим по улиците хора, които..

обновено на 03.07.24 в 21:36

Парламентът не одобри Росен Желязков за министър-председател на България

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, предаде БНР. За гласуваха 98, против, 138, въздържали се двама. По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер. Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против,..

публикувано на 03.07.24 в 16:24

Модернизират системата за продажба на билети за градския транспорт във Варна

С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно, напомнят от общинското дружество ТАСРУД , което отговаря за приходите от продажбата на пътни документи в обществения транспорт на Варна. Стойността на едно пътуване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лв.  Поради факта, че има много неработещи машини за продажба на билети..

публикувано на 03.07.24 в 16:15

Приключи електронният прием, над 3000 първокласници вече са записани във варненски училища

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна за учебната 2024-2025 година. Общо 3007 първокласници са записани към дата 1 юли 2024 година. След приключване на електронния прием са обявени 335 свободни места в 28 общински училища от всички административни райони в града и прилежащите селища. Свободните..

публикувано на 03.07.24 в 15:30
Николай Денков

Денков: Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства, които осигуриха по високи доходи на хората

Едва ли има голямо различие в оценката на ситуацията. Има различие по два въпроса, защо сме тук и как можем да излезем от ситуацията. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС. Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за..

публикувано на 03.07.24 в 14:40

Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет и да отиваме да агитираме

"В трудни ситуации се подкрепихме с ПП-ДБ взаимно и ако е имало ползи, са общи и вредите са общи". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Николай Денков, няма да Ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Всичко знаем и не е нужно да губим времето и на Негово Светейшество, и на президентската двойка и на дипломатите. Имахме нужда от..

публикувано на 03.07.24 в 14:23

Парламентът обсъжда и гласува правителството на ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

Народното събрание обсъжда и гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за министър-председател Росен Желязков. Според Конституцията парламентът приема законите и другите актове с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители. Тоест при регистрирани 240 депутати, за да бъде избран предложеният от..

публикувано на 03.07.24 в 13:00