Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Всички пътища в Област Добрич са затворени до 8 часа. Затворени пътища има и във Варненска област

Снимка: Община Враца

Зимна обстановка е обстановката на територията на област Варна.  До 8 часа остават затворени пътищата Варна- Добрич, Аксаковска панорама- Кичево, Аксаковска панорама- Ветрино, Оброчище- Кичево, Венелин- Садово, Аврен- Синдел. Пътните участъци ще бъдат затворени до 8 часа.

В община Суворово остава бедственото положение.  Затворени са всички пътища между населените места, като проходим е пътят за Варна през селата Чернево и Кипра. 

Остава частичното бедствено положение и в  община Долни чифлик – селата Булаир, Солник, Бърдарево и Голица. 53 машини обработват пътищата в областта, казаха от Областно пътно управление-Варна.

Във Варна има заледявания по пътната настилка, тя се обработва с луга, съобщиха от КАТ-Варна. Няма бедстващи хора.

На територията на Област Добрич всички пътища са затворени, като те се почистват и в момента от 18 машини. По първоначална информация на Областно пътно управление Добрич, пътищата остават затворени поне до 8 часа. Продължава да има и проблем с водоснабдяването в Добрич. Частично е възстановено водоснабдяването на помпена станция Приморци. 18 села в областта са без ток, без вода са 10 села.

Временно се спира движението на автомобили над 12 т по път I-7 Силистра – Шумен, по път ll-21 Русе – Силистра и по път ll-71 Силистра – Добрич. Ограничението се налага поради снегонавяване.
Затворен за движение е Дюлинският проход.
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 17 април е следващото мащабно предаване на капачки във Варна

На 17 април ще бъде следващата мащабна акция за предаване на пластмасови капачки във Варна от кампанията „Аз вярвам и помагам”. Това каза за Радио Варна, организаторът на инициативата Владислав Николов. „Ще ви очакваме на познатото място, пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Започваме от 9:00 часа. Направена е необходимата..

публикувано на 05.03.21 в 15:52

Спират плановия прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина"

Спират плановия прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" от утре заради  увеличаването на заболеваемостта от Covid-19 е Област Варна (над 200 на 100 000 души) и с оглед предприемане на своевременни мерки за ограничаване на разпространението на заболяването, съобщават от лечебното заведение. Разрешено е извършването само на спешни операции,..

публикувано на 05.03.21 в 14:20
снимката е илюстративна.

Фермерско изложение ще се проведе днес в Балчик

Днес от 13 до 18 часа в Балчик ще се проведе поредното фермерско изложение. Гостите на пазара в квартал "Балик" могат да намерят разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, пчелни и млечни продукти, месни деликатеси, сладка и конфитюри, пъдпъдъчи яйца, ядки и сушени плодове, класически и плодови вина.  Сред артикулите са още 100% натурална..

публикувано на 05.03.21 в 13:29

Парламентът отказа доставка на руската ваксина

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП страната ни да предприеме действия за доставка на руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V”. Управляващите не се съгласиха с тезата на опозицията, че с руския препарат ще се предотврати нарушаването на утвърдения национален ваксинационен план, тъй като има забавяния и нерегулярни доставки на..

публикувано на 05.03.21 в 13:18

Без инсинератори в България

На 8 март граждански сдружения от София и Девня организират акция, протестно шествие  и  изложба за по-чиста околна среда без горене на отпадъци.  Събитията по часове: 8:30 - 9:30 - Хората от "Дишай, Девня" ще направят мълчалив протест пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) с няколко снимки-картини с искане за среща с..

публикувано на 05.03.21 в 12:27

Събират опасни отпадъци днес и утре във Варна

Мобилни събирателни пунктове за опасни отпадъци от домакинствата има днес и утре във Варна. До 12.45 пунктът е  в района на пазара Чаталджа на паркинга на ул. "Цар Асен". От 13.45 до 17.30 ще бъде на площад Лаврентий и ул. "Коста Тюлев" Утре опасни отпадъци ще събират  от 9 до 14 часа край сградата на общината до бариерата в близост до бул "Осми..

публикувано на 05.03.21 в 11:22

Сигнал за потенциални нередности около пристанище "Карантината"

Антикорупционният фонд сезира Дирекцията „Защита на финансовите интереси на Европейския съюз“ за потенциални нередности по проект за модернизация и реконструкция на пристанище в местността „Карантината“ във Варна. Проектът е на стойност 14 милиона лева, уточняват от неправителствената организация, съобщава БНР. 8 от 14 -те милиона са..

публикувано на 05.03.21 в 11:14