Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оптимизиране на графика на автобусите във Варна - след анализ на броя пътуващи

Снимка: Радио Варна

Оптимизиране на графика на автобусите от градския транспорт във Варна ще е възможно след анализ на броя пътуващи.

Месец и половина след спирането на работата на кондукторите в градския транспорт и преминаване към изцяло електронни билети и карти, неработещи валидатори за картите за пътуване или проблеми с машините за продажба на билети в автобусите са най-честите проблеми за варненци. Проблемите ще бъдат решавани на срещи с ръководството на превозваческата фирма, каза за Радио Варна Младен Иванов - директор на новата обединена структура на ТАСРУД и СИНЯ ЗОНА към Община Варна.


Билетната система е нещо много хубаво. Тя позволява пътуване в няколко превозни средства на цената на един билет, припомни Иванов, като призова пътуващите да си купуват карти, тъй като е по-изгодно, а и така се избягва неудобството от струпване на пътници пред устройствата.

В същото време, частната транспортна фирма очаква 150 хил. лв. от електронни билети да бъдат възстановени от община Варна. 
 Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Младен Иванов:

ВИЖТЕ ОЩЕ

184 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна през последната седмица

Обобщените данни са на дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ Аспарухово са преминали 82-ма души за преглед. Направени са били 77 теста, от които 26 са положителни. Насочени са 10 души за рентгенография на бял дроб и един пациент за хоспитализация. В ДКЦ III са прегледани общо 68 души с грипоподобни оплаквания...

публикувано на 09.03.21 в 13:30

Вдигат заплатите на персонала в детските ясли и здравните кабинети във Варна

Увеличение на заплатите с 10% на всички работещи в общинските детски ясли, здравни кабинети в детски градини и училища и в ОП "Комплекс за детско хранене" стана факт след подписани вчера анекси към колективните трудови договори между Община Варна и социалните партньори от КНСБ и КТ "Подкрепа". Новото споразумение надгражда основните трудови и..

публикувано на 09.03.21 в 13:01

220 души са минали през ковид структурите на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна за седмица

220 души са минали през ковид структурите на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна за седмица.  Към момента са разкрити 230 легла за пациенти с доказан COVOD-19 или съмнителни такива, от които 37 за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. За периода 01-07 март през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са..

публикувано на 09.03.21 в 12:53

Предлагат преустановяване на занятията за учениците от 5 до 12 клас в Бургас

Областният щаб в Бургас ще проведе днес заседание, на което да се вземе решение за ограничителните мерки, които ще се вземат, след като морският град се оказа сред тези с най-висока заболеваемост от коронавирус. Сериозен е и процентът на установените случаи на британския вариант на COVID-19. Ще бъде предложено маските на открито да са задължителни, а..

публикувано на 09.03.21 в 12:17

Назначиха временно изпълняващ длъжността областен управител на Добрич

Временно изпълняващ длъжността Областен управител е назначен от днес с решение на Министерския съвет за област Добрич. Постът се заема от досегашния главен секретар на областната администрация Румен Русев. Той ще остане на работа като управител до завръщането от отпуск на досегашния.   Със същото решение Министерският съвет назначава за временно..

публикувано на 09.03.21 в 11:59

76 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха у нас

В 10 часа днес в България пристигнаха 76 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на Oxford University/AstraZeneca. Доставката е получена в склада на „БулБио-НЦЗПБ“, откъдето веднага започна разпределението на дозите към регионалните здравни инспекции в страната. Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква да пристигне в петък, 12 март, от..

публикувано на 09.03.21 в 11:51

Продажбата на лични вещи в интернет е освободена от облагане

При продажба на вещи за лично ползване и такива, които не са купени с цел след това да бъдат препродадени , гражданите не дължат данък и няма нужда да декларират получените суми. В случаите, в които става дума за регулярни продажби на стоки, които очевидно не са придобити за лично ползване, а с цел търговия и печалба, гражданите дължат данък, който..

публикувано на 09.03.21 в 11:27