Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови паркинги и градинки във "Възраждане"

Нови паркинги, алеи и градинки са изградени във варненския квартал "Младост". За това съобщи във Фейсбук кметът на града Иван Портних. "Междублокови пространства във "Възраждане 4" (западна част) са с нови паркоместа, тротоари, пътеки, ремонтирани улици и нови пейки", допълва в публикацията си той.

В района предстои цялостна подмяна на осветлението, ще бъдат изградени и нови спортна и детска площадки. „Продължаваме с усилията за облагородяване на междублоковите пространства във всички райони на града“, посочва Иван Портних.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Добрич

Как жителите на област Добрич гледат на случващото се в политическия живот на страната?

Една от най-отдалечените от централната власт области в страната – Добрич, продължава своето изоставане по редица показатели . Средната работна заплата по данни на Националния статистически институт я нарежда на 13-то място отдолу нагоре, въпреки че областният център е  деветият по големина в България. Област Добрич се подрежда и на незавидната втора..

публикувано на 10.09.24 в 15:10

Протестът на жителите в местност Пчелина без резултат, готови са да блокират улици

Лошото състояние на пътната инфраструктура продължава да е огромен проблем за живеещите в местността Пчелина, които се оплакват от труден достъп до домовете си. П ротестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановен Месец след протеста им, обещанията от страна на пътната фирма, че улиците ще бъдат..

публикувано на 10.09.24 в 15:00

Повече и по-сложни пожари тази година във Варна

От началото на годината досега на територията на Варна и областта са станали 3362 пожара, има петима загинали, 18 са пострадалите. 1 000 декара пасища и сухи треви и 1500 декара гори са изгорели по време на пожарите до селата Припек и Слънчево. Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция противопожарна безопасност и..

публикувано на 10.09.24 в 12:30
Стефан и Максим след успешното приключване на експедицията

Българи прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка

Българи са първите в света, които прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка. Стефан и Максим Иванови са баща и син, които и преди са се впускали в екстремни експедиции с лодката "Неверест". Те притежават 10 рекорда на "Гинес". С това прекосяване са на път да завоюват още няколко рекорда, съобщава Нова тв. Стефан и Максим са..

публикувано на 10.09.24 в 11:37

Вече полагат настилка на пътя между Горна и Долна Трака (СНИМКИ)

Вече текат дейностите по изграждане на пътната настилка на ул. "Арх. Манол Йорданов", която свързва Горна и Долна Трака. Припомняме, ВиК приключи работа по прокарване на канализацията в района в средата на юли. Крайният срок, който обявиха от общината за финализиране на ремонта на пътя, е  краят на септември. След като отсечката бъде възстановена, ще..

публикувано на 10.09.24 в 11:05

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева.

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев, предаде БНР. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за..

публикувано на 10.09.24 в 10:59

БАРПТЛ: Инсулините са налични в достатъчно количество у нас

В аптечната мрежа във Варна трудно се намира инсулинът Левемир от два месеца, фармацевти препоръчват да се търсят останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова.  Един сигнал за липсата на този инсулин във Варна са получили е Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ). Но,..

публикувано на 10.09.24 в 09:46