Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Gogin подготвя мини албум с песни, обединени от времето
Вече пет години певецът Gogin е на музикалната сцена. От тогава заедно с други музиканти изнасят акустични лайв концерти.  Впоследствие записва и авторски песни, които определя като „истории, облечени в музика”.

В предаването „Джем сешън“, излъчено на 24 февруари, с Gogin говорихме за музиката, която създава, местата, на които предпочита да я представя, за новия му сингъл, както и за концепцията на мини албума, който планира да запише.

До момента вокалистът има официално издадени четири сингъла. Един от тях е акустичната песен „Deeper”: Тя си остава една от любимите ми, защото разказва  една хубава история, която се развива между човека и сърцето, каза Gogin в ефира на Радио Варна.

Новият  сингъл на певеца е със заглавие Dancing in the past”: Песента е своеобразен трибют към минали моменти. Независимо дали става въпрос за такива, които си изживял с някой или сам, които искаш да върнеш, или на които си просто благодарен. Песента възпява подобен тип отношение на човека с предишни емоции, разказа за новия си запис Gogin. Сингълът е с алтернативно поп звучене, за което допринасят Митко Йорданов – китара и Димитър Лефтеров – Мitko beats. Режисьор на видеото към песента е Виктор Милушев.Малките клубове с интимна и душевна обстановка са предпочитаните от вокалиста пространства, където да споделя музиката си. А тя се състои от авторски песни  и кавъри, които изпълняват в акустичен състав: глас, китара и контрабас. Въпреки, че е родом от Бургас, Gogin признава, че най-малко се изявява на клубната сцена там, но морето си остава притегателна сила за него: Морето е място, което жадува музика. Там, тя се възприема по различен начин. Пък и аз самия, бидейки от морски град усещам хората и мястото по различен начин, призна певецът.

В бъдеще изпълнителят планира да издаде мини албум. В него част от песните ще са на български и ще бъдат обединени от времето. За Gogin това е един от най-важните фактори в живота: Има много моменти, в които времето е определящо. Не всички осъзнават всъщност колко е важно времето. Ние винаги бързаме за някъде, бързаме да ни се случат нещата. Понякога трябва да оставим времето да си свърши работата.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да поиграем с трите прасенца на открито

Поредната премиера в Държавен куклен театър - Варна е спектакълът за деца "Трите прасенца". Първото представление е тази събота, 17-ти април в 12.00 ч., на откритата сцена в театъра. "Трите прасенца" е спектакъл - игра,  в който децата сами ще помагат на трите прасенца – да построят къщичките си, да се спасят от вълка. И ще се..

публикувано на 15.04.21 в 11:55

Любо Киров с нова песен, предстоящ албум и лятно турне

"Целуни ме" е заглавието на новия сингъл на Любо Киров, който поставя началото на предстоящия му албум. В предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна , изпълнителят разказа какво се е променило за него през изминалата година: Усетихме колко са важни за нас простичките неща, като това свободно да пътуваме, да се виждаме, да..

публикувано на 15.04.21 в 10:59

Номинират екипа на ДТ "Стоян Бъчваров" за златен знак за заслуги към Варна

Екипът на ДТ "Стоян Бъчваров" ще бъде номиниран от кмета на Варна Иван Портних за удостояване с почетен знак за заслуги към Варна - златен, по случай 100-годишнината на театъра. Най-големите отличия на Варна се връчват на празника на града - 15 август. Това стана ясно снощи, след финала на юбилейния спектакъл "100", с режисьор Боян Иванов, хореограф..

публикувано на 13.04.21 в 15:45

Златни страници юридическа литература представя Икономически университет-Варна

„Златни страници нормативни актове и юридическа литература от фонда на Икономически университет-Варна“ – така е озаглавена изложбата, организирана от катедра „Правни науки“ съвместно с университетската библиотека. Събитието се провежда в рамките на Седмицата на правото, която продължава до 16 април – Денят на българската конституция. Виртуална..

публикувано на 13.04.21 в 14:10
Spectrum Vocal Band

Фолклорни отпечатъци в новите сингли на Spectrum Vocal Band

От началото на творческия сезон 2020-2021 акапелната група Spectrum Vocal Band работи върху своя втори самостоятелен албум. Проектът е озаглавен "Singerprints" и се фокусира върху нов, съвременен поглед към българския фолклор чрез композиции за 5-гласна акапелна формация, в която единственият музикален инструмент е човешкият глас...

обновено на 13.04.21 в 11:06

Наградиха деца за конкурс, посветен на 60-годишнината от полета на Гагарин

60-годишнината от полета на Гагарин беше отбелязана от народната  астрономическа обсерватория "Николай Коперник" във Варна с връчване на грамоти  и награди на част от 205-мата участници в конкурса за есета, рисунки и макети, създадени от ученици, посветен на юбилейната годишнина. Свежина Димитрова, директор на обсерваторията и Ева Божурова-ръководител..

публикувано на 12.04.21 в 16:21

Реликви от Априлската епопея показват в изложба в Балчик

Държавен културен институт "Културен център "Двореца" и Исторически музей - Панагюрище представят в Балчик изложба "Реликви от Априлската епопея" . Експозицията включва главното знаме на панагюрските въстаници, шито от Райна Княгиня, оригинални оръжия и лични вещи на участниците в Априлската епопея. Уникалните пушки, пищови, револвери и ръчно изработени..

публикувано на 12.04.21 в 11:31