Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В социалните мрежи и дигиталния маркетинг няма универсални формули

| обновено на 08.03.21 в 12:25

Днес почти всеки разбира от дигитален маркетинг. Или поне така се говори.

Истината обаче е доста по-различна, убеден е Иво Илиев, който работи в digital сектора от 2003 г.  Думите му се потвърждават от опита му. Илиев е управител на три дигитални маркетинг агенции, едната от които - BrandFormance, е една от 67 агенции в света, избрана за Facebook Marketing Consultant Partner през 2019г. От началото на 2020г. агенцията е Facebook Technical Service Partner заедно с 90 други международни дигитални компании.

Твърденията, че влизането в online бизнеса е лесно, че всеки разбира от дигитален маркетинг са част от наложилите се заблуди в сферата, пояснява Илиев.

През 2012г. и 2013г. негови кампании са одобрени за участие във Facebook Marketing Awards конкурса на Facebook. В портфолиото му са някои от световни брандове в областта на застраховането, козметиката, банковата сфера, автомобилостроенето с с дейност в България, Холандия, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Германия, Австрия, Великобритания и др.

Той обаче е и участник и организатор на редица digital маркетинг събития у нас.  Водил е лекции и workshop-и в ИУ Варна, НБУ, ТУ Варна и др.  Участва в някои от най-значимите събития по дигитален маркетинг в страната. От години поддържа личен маркетинг блог.

Сред описанията, които може да срещнете за него, дадени от самия Иво Илиев е "Опитвам се да продавам едни неща, които не са мои, на хора, които не познавам, в място, което не съществува реално. Работя по международни проекти в сферата на дигиталния маркетинг, провеждам професионални консултации и споделям част от опита си с колеги и студенти.

Това не ме е направило по-успешен от началото, когато вместо Google имаше Yahoo и вместо Facebook, YouTube, Messenger и Instagram имаше mIRC. Това вярвам, че ме направи по-отговорен, повече мислещ и по-ясно преценяващ… по-опитен".

В социалните мрежи бизнесите трябва да комуникират, казва Илиев и допълва, че постването на няколко изречения не е равносилно на поставянето на един билборд на пътя. В социалните медии хората не влизат, за да гледат бизнеси, а за да гледат други хора. Именно затова, всеки бизнес и всяка институция трябва да показва човешки образ, да показва хората, които стоят зад него и с които хората биха могли "да си говорят". Криенето зад една красива снимка или напудрено видео не е решение. Стои неадекватно, уточнява Иво Илиев,

Как се става партньор на най-голямата социална мрежа в света и какво е нивото на българските реклами? Докъде стига разбирането за digital значението на бизнесите у нас? Как да достигнем до клиентите си или партньорите си? Защо да работиш online и offline не е едно и също, защо макар клиентите да са едни и същи, те очакват и търсят различни неща? Отговорите на тези, а и на много други въпроси може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на

Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната"

България е в политическа, икономическа и социална криза.  Българите споделят основателни тревоги за нарастващите цени и неизвестността около бъдещето. Планът за възстановяване и устойчивост чакат своята реализация. От вчера имаме и външнополитическа криза. При връчването на мандата за сегашното правителство в оставка, предупредих, че ако не се предприемат..

обновено на 01.07.22 в 17:58

Две села от Варненско ще избират нов кмет в неделя.

Две села от Варненска област ще избират нов кмет в неделя. В село Поляците, община Дългопол, кандидатите за поста са двама - Неджли Селим е кандидатът, издигнат от ДПС, а Хасан Хасан е независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. В селото ще се гласува в една секция, а избирателите са малко над 700 души. Другият кметски вот е в село..

публикувано на 01.07.22 в 17:27

Мобилен ваксинационен пункт за Ковид-19 заработи в Добрич

Кемпер за мобилна ваксинация за COVID-19 заработи от днес в Добрич. Инициативата е на ОС на БЧК с подкрепата на Регионалната здравна инспекция. Осигурени са всички видове и достатъчни количества ваксини за коронавирусната инфекция. Мобилният екип щу работи по график на територията на областта. Епидемичната ситуация в област Добрич все още е..

публикувано на 01.07.22 в 16:26

Автобусите 9 и 109 с ново разписание

За удобство на пътниците ще бъдат променени часовете на обслужване на линии 9 и 109 по маршрута Варна – Златни пясъци и обратно,  съобщават от общинското дружество „Градски транспорт“. Промените ще влязат в сила на 04.07.2022 г. (понеделник) и ще важат за делник и празник. За линия 9: От жп гара – 06:02, 06:22, 07:02, 07:22 ……последен курс в 21:02;..

публикувано на 01.07.22 в 16:01

Премахват еко стикерите?

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ предприе действия за промяна в Наредба 32, с която бяха въведени еко стикерите при преминаването на годишен технически преглед на пътните превозни средства, съобщиха от ведомството. Поставянето на отличителен стикер на предното стъкло оскъпява и утежнява процедурите при преминаването през пунктовете за..

публикувано на 01.07.22 в 15:42

ПГ на БСП поиска НС да спре нотите за руските дипломати

ПГ на БСП е внесла в деловодството на НС искане да се разгледа създалата се ситуация и да се вземе решение НС да възложи на министър-председателя незабавно да даде указания за спирането на връчените ноти на руски дипломати за обвяването им за персона нон грата. Това съобщи депутатът от левицата Борислав Гуцанов в парламента, предаде БГНЕС. „Искането..

публикувано на 01.07.22 в 15:25

Редица нарушения на плажа на Черноморец

Редица нарушения установи проверка на Министерството на туризма и други институции на плажа "Черноморец-централен". Преди месец стана ясно, че се бави договорът на спечелилия концесията за ивица Георги Мавров. Оказва се, че процедурата е обжалвана в съда, предаде Радио Бургас. Комисия на Министерството на туризма е издала два акта за разполагане..

публикувано на 01.07.22 в 15:22