Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В социалните мрежи и дигиталния маркетинг няма универсални формули

| обновено на 08.03.21 в 12:25

Днес почти всеки разбира от дигитален маркетинг. Или поне така се говори.

Истината обаче е доста по-различна, убеден е Иво Илиев, който работи в digital сектора от 2003 г.  Думите му се потвърждават от опита му. Илиев е управител на три дигитални маркетинг агенции, едната от които - BrandFormance, е една от 67 агенции в света, избрана за Facebook Marketing Consultant Partner през 2019г. От началото на 2020г. агенцията е Facebook Technical Service Partner заедно с 90 други международни дигитални компании.

Твърденията, че влизането в online бизнеса е лесно, че всеки разбира от дигитален маркетинг са част от наложилите се заблуди в сферата, пояснява Илиев.

През 2012г. и 2013г. негови кампании са одобрени за участие във Facebook Marketing Awards конкурса на Facebook. В портфолиото му са някои от световни брандове в областта на застраховането, козметиката, банковата сфера, автомобилостроенето с с дейност в България, Холандия, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Германия, Австрия, Великобритания и др.

Той обаче е и участник и организатор на редица digital маркетинг събития у нас.  Водил е лекции и workshop-и в ИУ Варна, НБУ, ТУ Варна и др.  Участва в някои от най-значимите събития по дигитален маркетинг в страната. От години поддържа личен маркетинг блог.

Сред описанията, които може да срещнете за него, дадени от самия Иво Илиев е "Опитвам се да продавам едни неща, които не са мои, на хора, които не познавам, в място, което не съществува реално. Работя по международни проекти в сферата на дигиталния маркетинг, провеждам професионални консултации и споделям част от опита си с колеги и студенти.

Това не ме е направило по-успешен от началото, когато вместо Google имаше Yahoo и вместо Facebook, YouTube, Messenger и Instagram имаше mIRC. Това вярвам, че ме направи по-отговорен, повече мислещ и по-ясно преценяващ… по-опитен".

В социалните мрежи бизнесите трябва да комуникират, казва Илиев и допълва, че постването на няколко изречения не е равносилно на поставянето на един билборд на пътя. В социалните медии хората не влизат, за да гледат бизнеси, а за да гледат други хора. Именно затова, всеки бизнес и всяка институция трябва да показва човешки образ, да показва хората, които стоят зад него и с които хората биха могли "да си говорят". Криенето зад една красива снимка или напудрено видео не е решение. Стои неадекватно, уточнява Иво Илиев,

Как се става партньор на най-голямата социална мрежа в света и какво е нивото на българските реклами? Докъде стига разбирането за digital значението на бизнесите у нас? Как да достигнем до клиентите си или партньорите си? Защо да работиш online и offline не е едно и също, защо макар клиентите да са едни и същи, те очакват и търсят различни неща? Отговорите на тези, а и на много други въпроси може да чуете в звуковия файл. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър: Забелязано във Варна

Пламна автосервиз на околовръстното във Варна

Автосервиз, в района на Военноморска болница, се е запалил във Варна този следобед. Три екипа на пожарната са на мястото на инцидента.  Изясняват се причините довели до пожара. Щетите са само материални, няма пострадали хора,  съобщиха от полицията.

публикувано на 14.04.21 в 18:08
Аспарухов мост във Варна

Затварят част от Аспаруховия мост заради ремонт

 В четвъртък от 10 ч. до 16 ч., движението в 1,7 км участък от Аспаруховия мост ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За ремонтни дейности на аварирала дилатационна фуга ще бъде ограничено преминаването в платното за Варна, съобщават от АПИ. За осигуряване на безопасност на движението до 9 ч. на 15 април трафикът в компрометирания..

обновено на 14.04.21 в 17:41
Снимка: архив

ДНСК ще премахва поставени в нарушение преместваеми обекти в курорти и плажове

Дирекцията за национален строителен контрол ще премахва поставени в нарушение преместваеми обекти в националните курорти и на морските плажове. Задължението е в изпълнение на Закона за устройството на територията и е регламентирано в проект на Наредба за принудително изпълнение на заповеди за премахване на преместваеми обекти, поставени на..

публикувано на 14.04.21 в 17:08

Избират най-добрия млад шофьор на България през май във Варна

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България” се провежда за 4-та поредна година. Организатори на инициативата са от Съюза на българските автмомобилисти (СБА), чиято основна цел е да провокират младите шофьори да покажат своите знания и умения зад волана. Според председателя на варненския клон на СБА Диан Драганов, единственото в страната състезание..

публикувано на 14.04.21 в 16:00

Дания окончателно спира употребата на AstraZeneca

Дания окончателно спира да прилага ваксината срещу Covid-19 на AstraZeneca, предаде телевизия TV2, позовавайки се на неназовани източници. Този ход ще забави ваксинацията в Дания с няколко седмици, съобщи TV 2, цитирана от "Гардиън". Дания беше първата страна, която преустанови употребата на AstraZeneca в средата на март, решение, последвано от повече..

публикувано на 14.04.21 в 14:18
Сийка Милева

Блокирани са над 800 хиляди лева, предназначени за изборна търговия

Неутрализирана е престъпна група за предлагане на имотни облаги. Целта е била склоняване да се упражни избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция. С акцията е било предотвратено общо над 800 000 лева да бъдат включени в изборната политика, заяви на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Сийка..

публикувано на 14.04.21 в 14:11

Промени в Наредба дават допълнителни точки за децата с еднакъв постоянен и настоящ адрес при кандидатстване

Промени в правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните групи към училищата във Варна одобри Общинският съвет на днешното си извънредно заседание. Водещ остава принципът на уседналост, но допълнителни точки ще получават децата с еднакъв постоянен и настоящ адрес. Целта на тази промяна е да се ограничи фиктивната..

публикувано на 14.04.21 в 14:05