Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизборните обещания = лов за гласове /обновено/

| обновено на 04.04.21 в 16:03

В Балчик хората не очакват от следващите управляващи генерални промени, но желаят да се следва европейската линия, която държавата е подела, да се намали корупцията, породена от тежката администрация, искат и по-справедлива съдебна система.

Кореспондентът ни  Албена Иванова събрав анкета  обещанията и очакванията по избори.  Да се изпълнят обещаните инвестиции в инфраструктура, повече свобода  и подкрепа за малкия бизнес.

Чуйте цялата анкета на Албена Иванова:


Даден е ход на изборния ден в Балчик. 40 секции отвориха днес, за да могат 17 500 избиратели да упражнят правото си на глас. От администрацията съобщиха, че на места има членове, които не са се явили навреме, но навсякъде има кворум.  Две от 22 машини за гласуване не работят – едната е в секция в Оброчище, а другата в № 13 - гр. Балчик, ул."Дунав" № 16.

148избиратели в община Балчик са пациентите, включени в избирателните списъци. Секции са обособени в лечебните заведения в общината – Тузлата, общинската болница, в Албена. С подвижна кутия ще гласуват тези, настанени в ковид секторите на балчишката многопрофилна и психиатрична болница Карвуна.  23 са тези, пожелали да гласуват чрез подвижна избирателна кутия, защото са под задължителна карантина.

Първата избирателна активност ще се обобщи към 10.00 часа. Изборният ден продължава до 20,00 ч., като може да бъде удължен, ако има чакащи пред секция.

В 20 секции в община Балчик ще може да се гласува машинно- в 13 градски секции, а също и в по-големите села - Гурково, Кранево, Ляхово, Оброчище (в едната от двете секции)

В секциите се следи за дистанция между избирателите, за правилното поставяне на маски от гласуващите и ще извършва дезинфекция в общите части на сградите.

На видно място са кандидатските листи – общо 30 с 205 кандидати, които щ есе борят за шест места в Парламента (само за сравнение, през 2017 сме избирали сред 18 листи със 138 кандидати от 8 МИР Добрич).

Три секции са пригодени за хора с увредено зрение и затруднено придвижване– първа в Мелницата, девета – в детската ясла в ЖК Балик и 14-а -  в читалище Васил Левски в Балчик. Чрез администрацията се осигурява транспорт за тези, които искат да гласуват и имат нужда от помощ на дежурните телефони – 0579 7 10 55 и 0579 7 1071. 

Забранява се продажбата и употребата на алкохолни напитки на обществени места в община Балчик до 08.00 часа на 05.04.2021г.

В изборния ден дежурен прокурор в Балчик е Цветелина Куманова, сл.тел: 0579 72211, факс: 0579 72334 , e-mail: rp_balchik@prb.bg , ts_kumanova@dob.prb.bg


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26

Главчев при Байдън

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник, предаде БНР. От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса.  По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо..

публикувано на 10.07.24 в 09:10

Защо има "паркирани" контейнери в очертанията на синята зона?

В летните месеци, когато трафикът в града е още по-натоварен, намирането на място за паркиране дори и в рамките на синята зона понякога е задача с повишена трудност за шофьорите. Нещо, което ги изнервя още повече е когато се натъкнат на "паркирани" контейнери за смет в очертанията на зоната. Подобна е картината непосредствено преди бариерата на..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Адресите без ток на 10 юли

На 10.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Пирин, бул. Сливница, бул. Осми Приморски полк, електрозахранени от ТП 380 и 199. На..

публикувано на 10.07.24 в 05:54
Есенно море, ноември

Слънчево и горещо време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с топло време, но и леко ветровито по морето. Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 28° до..

публикувано на 10.07.24 в 05:52

Запълват дупката от пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и течът от него да е провокирал пропадането, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че още вчера..

публикувано на 09.07.24 в 18:25
Делян Пеевски

ДПС ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите  на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието, предаде БНР. "От медиите видяхме, че няма..

публикувано на 09.07.24 в 18:18