Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Районен съд - Балчик обявява конкурс за ученическа рисунка

Снимката е илюстративна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Районният съд в Балчик обявява конкурс за рисунка на тема "Съдът в очите на децата". Инициативата има за цел да привлече вниманието на учениците от града към съдебната власт, да повиши тяхната правна грамотност и култура.

Регламентът на конкурса позволява на младите художници да използват различни материали и техники. Единственото изискване е представените от тях творби да бъдат с размер А4. Постъпилите рисунки ще бъдат оценени от жури и авторите на най-добрите творби ще бъдат наградени.

Срокът за участие в конкурса е 9 април 2021 година. Рисунките може да се подават лично или по пощата на адрес: гр. Балчик 9600, ул. „Стара планина“ №2, Районен съд – Балчик, стая № 304. Необходимо е на гърба на всяка рисунка да бъдат написани имената на ученика, неговата възраст, учебното заведение, което посещава, клас, както и телефонен номер за контакт.

 Планира се отличените автори да получат наградите си в Деня на българската Конституция – 16 април, на церемония в съдебната палата, при спазване на противоепидемичните мерки. Тогава ще бъде открита и изложба с най-добрите ученически творби. При обективна невъзможност церемонията да се проведе, наградите на отличените ученици ще бъдат изпратени по пощата.

 Конкурсът се организира в рамките на  Образователната програма „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в която Районен съд – Балчик участва за поредна година.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Господинов получава литературната награда на фестивала Узедом

Българският писател Георги Господинов получава днес наградата на фестивала Узедомски литературни дни, съобщи посолството на ФРГ в София. Узедомските литературни дни се провеждат тази година онлайн под мотото "Божественото" от 14 до 17 април. Господинов ще участва в литературно четене днес по обяд, когато ще му бъде връчена наградата...

публикувано на 17.04.21 в 11:43

Портрети на български царици в изложба на Марина Варенцова-Русева

От 16 април до 9 май 2021 г. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ ще бъде представена изложба - живопис на Марина Варенцова-Русева. Тя е известна на варненската публика със символните и митологични теми, пейзажи и натюрморти, но този път акцентът е друг. С Марина Русева ни среща Светлана Вълкова. От какъв период сте избрали..

публикувано на 16.04.21 в 06:56

Да поиграем с трите прасенца на открито

Поредната премиера в Държавен куклен театър - Варна е спектакълът за деца "Трите прасенца". Поради изключителния интерес към новия спектакъл той ще се играе три пъти  тази събота, 17-ти април от 11.00, 12.00 и 13.00 ч., на откритата сцена в театъра. Представлението "Дядовото дворче", планувано за 11.00 ч. в закритата зала отпада, като закупените..

публикувано на 15.04.21 в 11:55

Любо Киров с нова песен, предстоящ албум и лятно турне

"Целуни ме" е заглавието на новия сингъл на Любо Киров, който поставя началото на предстоящия му албум. В предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна , изпълнителят разказа какво се е променило за него през изминалата година: Усетихме колко са важни за нас простичките неща, като това свободно да пътуваме, да се виждаме, да..

публикувано на 15.04.21 в 10:59

Номинират екипа на ДТ "Стоян Бъчваров" за златен знак за заслуги към Варна

Екипът на ДТ "Стоян Бъчваров" ще бъде номиниран от кмета на Варна Иван Портних за удостояване с почетен знак за заслуги към Варна - златен, по случай 100-годишнината на театъра. Най-големите отличия на Варна се връчват на празника на града - 15 август. Това стана ясно снощи, след финала на юбилейния спектакъл "100", с режисьор Боян Иванов, хореограф..

публикувано на 13.04.21 в 15:45

Златни страници юридическа литература представя Икономически университет-Варна

„Златни страници нормативни актове и юридическа литература от фонда на Икономически университет-Варна“ – така е озаглавена изложбата, организирана от катедра „Правни науки“ съвместно с университетската библиотека. Събитието се провежда в рамките на Седмицата на правото, която продължава до 16 април – Денят на българската конституция. Виртуална..

публикувано на 13.04.21 в 14:10
Spectrum Vocal Band

Фолклорни отпечатъци в новите сингли на Spectrum Vocal Band

От началото на творческия сезон 2020-2021 акапелната група Spectrum Vocal Band работи върху своя втори самостоятелен албум. Проектът е озаглавен "Singerprints" и се фокусира върху нов, съвременен поглед към българския фолклор чрез композиции за 5-гласна акапелна формация, в която единственият музикален инструмент е човешкият глас...

обновено на 13.04.21 в 11:06