Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Любо Киров с нова песен, предстоящ албум и лятно турне"Целуни ме" е заглавието на новия сингъл на Любо Киров, който поставя началото на предстоящия му албум. В предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, изпълнителят разказа какво се е променило за него през изминалата година:

Усетихме колко са важни за нас простичките неща, като това свободно да пътуваме, да се виждаме, да се прегръщаме, да си говорим отблизо. Преосмислихме живота като цяло. Колко е ценен сегашният момент, защото това е единственото нещо, което притежаваме. Миналото и бъдещето не са в нашите ръце. Преживяхме загуби. Отразиха ми се по някакъв начин  на музиката и на мисленето. Загубата на близки хора в музикалния бизнес, като  Димо от P.I.F., Косьо Марков, с които сме работили, и с които се познавахме. Човек започва да мисли колко по-важно е да владее сегашния момент и колко неща трябва да направи днес и да не ги отлага за утре. Тези мисли и чувства са в основата на новата песен на Любо Киров - "Целуни ме". Тя ни кара да се замислим затова какво не сме направили и трябва да побързаме да осъществим, защото не знаем дали ще имаме друга възможност. Текстът и музиката на "Целуни ме" са дело на Любо. Сингълът, както и предстоящия албум са повлияни от новата вълна в поп музиката - звукът на 90-те години. Това ще е четвъртият студиен проект в дискографията на Любо Киров, който очакваме да излезе през есента. Преди това музикантът тръгва на лятно турне. На сцената заедно с него ще бъдат Ангел Дюлгеров - китара, Радо Казасов - барабани, Евден Димитров- бас и Пламен Денчев- клавишни. Турнето ще премине и през Варна на 18 август в Летния театър.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Три групи и музикална работилница на Varna Jazz Days 2021

Varna Jazz Days   е естественото продължение на традицията във Варна да се отбелязва Международният ден на джаза – 30 април. Тя беше поставена преди шест години, а от 2018 г. Varna Jazz Days е самостоятелен фестивал в културния календар на града. Тази година фестивалният ден ще е само един ( 22 май, събота ), но публиката във вътрешния двор..

публикувано на 17.05.21 в 13:58

100-годишният Варненски театър в изложба до Слънчевия часовник

Документалната изложба „2021 - 100 години Драматичен театър Варна“ могат да разгледат варненци и гостите на града до Слънчевия часовник при входа на Морската градина , до 8 юни 2021 г. Историята е визуализирана в 10 винилни пана с над 100 архивни снимки, които проследяват хронологично първия театрален век на Варненския театър...

публикувано на 17.05.21 в 09:53

Неделна проповед

Неделното богослужение в старинния храм "Успение Богородично" в гр. Варна в 3-та Неделя след Пасха на Св. Мироносици ще започне в 9 часа. Според богослужебния календар третата неделя е наречена на светите мироносици.    Сред първите последователи и постоянни слушатели на Иисус Христос има и няколко жени. Самият факт е необикновен, защото..

публикувано на 16.05.21 в 06:00

Румен Серафимов: Опорочена е процедурата за номинация за Голямата награда Варна

Тази година Голямата награда "Варна" не трябва да бъде дадена на никого, след като тя бе отнета от художника Георги Лечев. Процедурата за номицация е напълно опорочена, изрази мение изкуствоведът Румен Серафимов в предаването на Радио Варна "Гравитация нула", където заедно с председателя на ПК"Култура и духовно развитие" Мария Тодорова коментираха..

публикувано на 14.05.21 в 17:11

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 10

Предаването за култура на Радио Варна „Гравитация нула“ днес празнува десетата си слънчева обиколка. Не е нужно да летите до космоса, за да изпитате безтегловност. Между 14 и 18 часа, всеки петък, на честотите на Радио Варна влизате в друго измерение, а с изкуството намирате вдъхновение. Предаването за 10 години се превърна в..

публикувано на 14.05.21 в 12:46

"Преминаващи фигури" - скулптура и живопис от Христо Христов

Варненският скулптор и художник Христо Христов представя последните си енигматични фигури изпълнени в бронз и цвят във варненската галерия "Папийон". Признат като един от най-добрите български скулптори с автентичен разпознаваем стил, той е ценен в последните години и за прекрасната си асоциативна абстрактна живопис, разкриваща цветните пластове на..

публикувано на 14.05.21 в 10:11

Фолклорна пиеса, записана в Радио Варна, донесе международна награда на БНР

Пиесата „Тракийски напеви“, записана в Радио Варна, е отличена със специалната награда на международния музикален конкурс „Светозар Страчина“ за запис на фолклорна музика.   Това е  поредно признание  за БНР през годините. Записът е осъществен в Радио Варна на 14 май 2020 година, продуцент е Кристиян Неделчев, звукорежисьор - Христо Николов...

обновено на 13.05.21 в 15:40