Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплащат пенсиите и еднократната сума от 50 лева към тях от 7 до 21 юни

Снимка: БГНЕС

Изплащането на пенсиите за юни т.г. и еднократната допълнителна сума от 50 лева към тях ще бъде в периода между 7 юни (понеделник) и 21 юни (понеделник). Допълнителната сума от 50 лева ще получат приблизително 2,09 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за единадесети пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

За изплащането на допълнителните суми за месец юни правителството ще отпусне 104,4 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят Варна - Добрич вече е отворен

Отвориха пътят Варна- Добрич след тежката верижна катастрофа, в която загина 24-годишен мъж. Припомняме, четири леки автомобила и бетоновоз се сблъскаха в района на аксаковското  Изворско.

публикувано на 22.05.24 в 21:05

Поредна тежка катастрофа: Кола се вряза в спирка до входа на Окръжна болница

Кола се вряза в автобусна спиркa на метри от входа на МБАЛ "Св. Анна". Пострадали са четирима души - три жени и мъж - чужденец, те са отведени в спешния център на болницата.  Инцидентът става малко след 20,20 часа. 20-годишен шофьор прави ляв завой от ул "Битоля" към. бул. "Цар Освободител", но губи контрол над управлението и се забива в спиркозаслона...

публикувано на 22.05.24 в 20:50

Пуснаха под гаранция 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара до бившия дом "Младост"

Пуснаха под парична гаранция в размер на 6 000 лева 27-годишния шофьор, убил на тротоара до бившия дом "Младост" 72-годишен мъж, съобщават от Окръжен съд - Варна. Съдебното му минало е чисто, няма други нарушения на пътя, като отскоро е и правоспособен водач, посочват от съда. Тежката катастрофа стана на 19 май тази година. Правейки ляв завой на..

публикувано на 22.05.24 в 19:31

Токът скача средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне токът за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора, предаде БНР. Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Изчисленията се изготвят в момента, но окончателното решение на КЕВР ще зависи от попълването на дефицита..

публикувано на 22.05.24 в 18:43

Верижна катастрофа между четири коли и бетоновоз на пътя Варна - Добрич взе жертва (ОБНОВЕНА)

Четири леки автомобила и бетоновоз са се сблъскали на пътя Варна-Добрич в района на село Изворско, община Аксаково. От полицията съобщиха, че пътят е затворен, ползва се обходен маршрут.  24-годишен мъж от село Любен Каравелово е загинал при верижната катастрофа. Той е шофирал колата, която е навлязла в насрещното и се е блъснала в..

публикувано на 22.05.24 в 17:22

Намаляват кандидатите за морски специалности в българските университети

Все по-малко млади хора желаят да се обучават в морски специалности.  Една от причините е демографската криза и намаляващият брой на кандидат-студентите. Друга причина е, че работата на море е тежка, макар да осигурява сравнително добри доходи. Това каза за Радио Варна ректорът на Техническия университет във Варна професор Драгомир Пламенов...

публикувано на 22.05.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

По-ниски цени на абонаментните карти от Варна до съседни села

Абонаментните карти за пътуване с обществения транспорт от Варна до съседните села да поевтинеят. Това гласува на днешното си заседание комисията по финанси и бюджет след дълги дебати. Съветниците решиха цената на картите, които досега се различаваха в зависимост от отдалечеността на населеното място, да бъде уеднаквена. Пътуващите до петте села в..

публикувано на 22.05.24 в 15:33