Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Събор на тротинетките във Варна

Десетки варненци с тротинетки се събраха на входа на Морската градина. Те участваха в своеобразен събор на собствениците на станалото изключително популярно напоследък превозно средство. Идеята на организаторите е да покажат уменията си в безопасно каране.

Според Арнолд Бояджиев, който е един от инициаторите на събора, освен екологичен, този транспорт е много по-бърз за придвижване до работното място.

Чуйте какво сподели още Арнолд Бояджиев:

Даниела СтойноваБНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Образователното министерство ще проследи реализацията на над 70 хиляди висшисти

Министерството на образованието и науката ще проследи реализацията на повече от 70 000 български висшисти чрез проект, финансиран по програмата „Еразъм+“. В него участват около 2/3 от държавите-членки на ЕС, съобщиха от МОН. „Цялата ни образователна система е насочена към придобиване на компетентности, свързани с реализацията на учащите..

публикувано на 01.02.23 в 11:01

Хора с увреждания протестират във Варна

Хора с увреждания протестират във Варна. Недоволството си те изразяват пред сградата на Регионалната здравна инспекция. Очаквайте подробности. В началото на януари хора с увреждания протестираха в София с искане за незабавно приемане на новата формула за освидетелстване и получаване на ТЕЛК. Техни организации се събраха пред сградата на..

публикувано на 01.02.23 в 10:16
НЧ

Читалища във Варна с огромни сметки за ток

Миналата седмица от Светия Синод поискаха в декларация до Комисията за енергийно и водно регулиране токът за храмове и манастири да не е промишлен. Читалищата са сред институциите у нас, които също плащат промишлен ток. Високите сметки затрудняват работата им и ги принуждават да правят сериозни икономии или да вдигат таксите. В читалището..

обновено на 01.02.23 в 08:48

БНБ повиши основния лихвен процент

Българската народна банка (БНБ) определи основния лихвен процент за декември на ниво от 1,82 на сто. През януари стойността бе 1.42%. Това е поредно повишение, което отразява тенденцията към нарастване на лихвите, предаде БНР. Размерът на основния лихвен процент се изчислява като средната аритметична величина от стойностите на индекса..

публикувано на 01.02.23 в 08:48

Започна междусрочната ваканция

За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1 до 5 февруари включително. Всички – от I до XI клас, ще имат пролетна ваканция от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко – от 12 до 17 април (сред тях са и..

публикувано на 01.02.23 в 08:38

1 февруари - ден за почит към жертвите на комунизма

Денят е обявен през 2011 г. по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На 1 февруари 1945 г. срещат смъртта трима регенти, 67 депутати, министри, генерали и полковници, общественици – жертви на Народния съд. В Ловеч в навечерието на Деня на почит към жертвите на комунизма беше..

публикувано на 01.02.23 в 08:27

Депутатите обсъждат механизъм за минималната работна заплата

Повишението на минималната работна заплата влиза в дневния ред на депутатите. Парламентът ще обсъди и обявяването на Голодомора от 30-те години на миналия век в Украйна за акт на геноцид.  БСП се възползва от правото на парламентарните групи в първата сряда от месеца да вкарат свои предложения в дневния ред и настоява първа точка на..

публикувано на 01.02.23 в 08:17