Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концерт по повод Варна -100 години курортен град

Концерт спектакъл по повод 100 години от обявяването на Варна за курортен град ще се проведе днес, 10 юни, от 19 ч. във Фестивалния и конгресен център. В програма ще участват певци и танцьори от екипа на „Арт денс”, „Даймъндс”- кристал баланс и светлинно шоу „Палячи”, танцовите формации “Rio Kids”, Kangoo Jumps, Клуб по спортни танци - Варна, Магично шоу „Паскал” и вокалният изпълнител Пепи Петерсен. Специално участие ще имат певецът Васил Петров и танцьорът Реми Тоин /Remi Toin/. Специални благодарствени грамоти ще бъдат връчени на вариететни изпълнители-ветерани от Варна. Водещ на програмата и сценарист е Драгомир Драганов, а режисьор и хореограф - Нина Козина.

Входът за концерта е свободен до запълване на 50%  от капацитета на залата.  Медицинските  маски на закрито са задължителни,  съгласно разпоредбите на здравните власти. Влизането е срещу талони с ред и място, които ще се раздават на входа на зала 1 преди събитието, съобщават от общината.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Международният театрален фестивал "Варненско лято" се завръща на живо през юли

Варна отново ще е домакин на най-мащабното театрално събитие в България между 30 юни и 12 юли. Програмата на неговото 29-о издание вече е известна и билетите са в продажба.   Фестивалът се открива на 30 юни с юбилейния спектакъл „100“, празнуващ 100-годишнината на Варненския драматичен театър на негова сцена. Той обединява..

публикувано на 15.06.21 в 15:45

Концертът на ансамбъл "Пирин" в Добрич се отлага

Концерт-спектакълът на ансамбъл "Пирин" в Добрич, част от националното турне, се отлага. Причината е лошото време. Грандиозният спектакъл, озаглавен "Старо имане", трябваше да бъде представен на сцената на Летния театър тази вечер, но заради лошото време и проливния дъжд той ще бъде отложен за 28 септември.  Билетите, закупени за днешното..

публикувано на 15.06.21 в 14:47

Рок–откритията на „Откритие“

„Откритие“ и рок музиката са свързани от самото начало на този най-стар оцелял български международен музикален поп§рок фестивал. За това ще припомни и предстоящият концерт, посветен на неговата 30-годишнина. През годините във фестивала са гостували много български и чужди рок музиканти, а някои от тях стартират успешната си кариера от сцената във..

публикувано на 15.06.21 в 12:44

Варна вече има портрет в 100 живописни платна

Галерия „Арт Маркони” представя изложба-живопис ПОРТРЕТ НА ВАРНА В СТО ЖИВОПИСНИ ПЛАТНА с участието на: Ангел Атанасов/Ачо /, Александра Попова, Анна Борисова- Емилова, Антон Антонов, Анатолий Панагонов, Валентина Чернева/Чери/, Васил Петров, Венцислав Марков, арх. Владимир Рачев, Георги Кенаров, Деница Милен Маринова, Димитър..

обновено на 15.06.21 в 11:09

20 години отбелязва с изложба пленерът „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“

Изложба с произведения от всички те 20  издания на пленера   „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“ се открива този петък - 18 юни, в Художествената галерия на Белия град, с вернисаж от 17 ,00  до 19 ,00  часа . Тя ще бъде изложена в продължение на месец. Организаторите на пленера и екипът на галерията ще имат нелеката..

публикувано на 15.06.21 в 10:51

ГХГ- Варна представя изложба, блестяща с великолепието на багрите си

На 15 юни 2021 г. варненската публика ще се срещне с популярния руски художник Владимир Пронин, който създава свой самобитен стил, инспириран от традициите на византийската мозайка и православната икона. Ярката орнаменталност на работите на Пронин дава основание на специалистите да определят стила му като орнаментален неосимволизъм. В..

публикувано на 15.06.21 в 06:15

Наградиха лауреатите на 15-я Национален конкурс за авторски текстове на английски и немски език

Националният литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят“ се проведе за 15-ти пореден път. Негови организатори са Първа езикова гимназия - Варна, Министерството на науката и образованието, Община Варна и Фондация „Българска памет“. Над 150 творби на младежи от цяла България се..

публикувано на 14.06.21 в 17:09