Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Черно море продължава търсенето на останките от МИГ 29

Издирвателната операция на Военноморските сили започна рано тази сутрин, но без резултат до момента.

Техника и специалисти от Института по океанология и частна фирма участват в издирването на черната кутия на падналия по време на учение самолет край Шабла.

Военните се надяват чрез нея да бъде установена причината за инцидента, при който загина майор Валентин Терзиев.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов изрази надеждата, че скоро ще има резултат от търсенията.ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят заради ремонт част от бул. „Княз Борис I“

Затварят за ремонт участък от бул.„Княз Борис I“.  От 9 ч. на 2 декември(четвъртък) ще бъде затворено за движение на МПС платното на бул. „Княз Борис I“ в участъка от кръгово кръстовище с улицата, която е изход от Алея първа до ул. „Янаки Богданов“. Движението ще се осъществява двупосочно в платното - посока от курортните комплекси към  Варна. При..

публикувано на 01.12.21 в 16:58

От 80 до 160 лева са цените на новогодишните куверти във Варна

Началото на декември е времето, в което традиционно планираме къде и как ще прекараме Коледните и новогодишни празници. И докато на Бъдни вечер и на Рождество Христово най-често хората са у дома със своите семейства, то на Нова година хотели и заведения са предпочитани. Дали обаче е така тази година, предвид сложната епидемична обстановка и зелените..

публикувано на 01.12.21 в 16:07

Наградиха учениците, спасявали възрастни хора при пожара в Рояк

Наградиха учениците, спасявали възрастните хора от капана на пожара в дома в село Рояк. Благодарствени грамоти и книги получиха от областния управител Марио Смърков и от Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието четиримата ученици от средно училище „Св. Климент Охридски” в Дългопол. Те помогнаха за спасяването на голяма част..

публикувано на 01.12.21 в 15:19

От днес централната библиотека в Балчик ще допуска посетители със зелен сертификат

От днес централната библиотека в Балчик ще допуска посетители със зелен сертификат. В изпълнение на заповедта на здравния министър в залите за обслужване на библиотеката се допускат ваксинирани, преболедували COVID-19 , удостоверено с валидни документи, както и хора, които представят отрицателен резултат от  ПСР или бърз антигенен тест, направен..

публикувано на 01.12.21 в 14:04

Предлагат минималната заплата да стане 710 лева

Предлагат увеличение на минималната заплата, майчинството и детските надбавки. Над 750 хиляди души в страната получават минималната работна заплата. 650 лв. на месец са крайно недостатъчни. Предлагаме тя да се увеличи на 710 лв., политическите партии се обединиха около сходна сума. Това заяви финансовият министър Валери Белчев, предадеБГНЕС...

публикувано на 01.12.21 в 13:29

Учениците от 5 до 12 клас във Варна се връщат в клас на ротационен принцип

От утре всички ученици от 5 до 12 клас във Варна се връщат в присъствено обучение на ротационен принцип заради понижената заболеваемост. Това съобщи Ирена Радева, началник на Регионалното управление по образование в морската столица. Тя информира, че само три общини от Варненска област остават на обучение в електронна среда. Тестването на..

публикувано на 01.12.21 в 13:21

Търсят финансиране за ремонт на отсечката от Езерово до стария път към София

Търсят финансиране за ремонт на четвъртокласен път на територията на общините Аксаково и Белослав. Отсечката от село Езерово към стария път за София е в лошо състояние от години, коментира кметът на Аксаково Атанас Стоилов.  Половината от 4-километровата отсечка е част от четвъртокласната  пътна мрежа на Белослав, останалата част е на..

публикувано на 01.12.21 в 13:10