Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат близо 2 млн. лева за ремонта на стадион "Спартак"

Община Варна ще осигури средства за завършване на ремонта на стадион „Спартак“, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за организиране на двубои на професионално ниво. Съветниците от финансовата комисия към Общинския съвет одобриха предложението на кмета за отпускане на над 2 ,57 млн. лева  с ДДС от местната хазна за реконструкция на съществуващи трибуни, писти, подходи на стадион „Спартак“ и за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион „Локомотив“. Крайното решение за финансирането ще бъде взето от Общинския съвет.

По предварителни разчети реконструкцията на стадион „Спартак“ ще струва близо 1,95 млн. лева, а на терена на стадион „Локомотив“ – почти 627 хил. лева, в това число проектиране, строителен надзор и др. 1,2 млн. лв. от средствата ще бъдат осигурени от тазгодишния бюджет. Останалата част в размер на 1, 375 млн. лева ще бъде заложена в бюджета на община Варна за 2022 г.

На днешното заседание стана ясно, че през март Зоналният съвет на БФС е забранил организирането на спортни мероприятия на територията на комплекса, тъй като е опасен и състоянието му застрашава здравето на състезателите. Клубът е принуден да наема спортни съоръжения за провеждане на футболни състезания на седем детски гарнитури, участващи в различните първенства под егидата на БФС. Затова е необходимо възстановяване на изкуствената настилка на терена на спортен комплекс „Локомотив“, позволяващ безопасното провеждане на тренировъчен процес и спортни състезания на детско-юношеската школа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Киров поема "Спартак"- Варна

Николай Киров е новият наставник на Спартак (Варна). Временно начело на тима бе Иван Цветанов. Панайот Кискинов ще бъде технически директор на отбора.

публикувано на 20.10.24 в 21:06

Радо Росенов е европейски шампион

Перфектен Радо Росенов е шампион на Европа. Националът ни спечели златния медал на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години в София. Пред погледите на редица легенди от близкото и по-далечно минало националът ни срази на финала представителя на Армения Артур Сахакян. В категория до 60 килограма българинът ликува с категоричното 5:0 съдийски..

публикувано на 20.10.24 в 21:05

"Черно море" взе трите точки срещу "Хебър" (ВИДЕО)

Отборът на Черно море записа победа срещу Хебър с 1-0. Гол на Дуду (75) реши изхода на този мач. Срещата беше тактически оспорвана, но като цяло нямаше високо ниво футбол на "Тича". За домакините най-важни са трите точки, спечелени тази вечер.

публикувано на 20.10.24 в 19:17

Втора загуба за Варна ДКС

Волейболистките на Варна ДКС с втора загуба на старта на женското първенство. Като домакини варненки отстъпиха с 0-3 срещу столичния тим ЦСКА. В следващия си мач Варна ДКС ще е домакин на ЦПВК, като срещата е от 14.00 ч.

публикувано на 20.10.24 в 17:56

"Перун 1" с втора загуба на старта (ВИДЕО)

Втора загуба за волейболистките на "Перун 1"-Варна. Този път те отстъпиха срещу отбора на "Славия" с 0-3 гейма. Варненки не играха силно в защита, а като цяло отборът от столицата е доста по-силен. Това е второ поражение за момичетата на треньора Димо Стоянов, след като вчера те отстъпиха със същия резултат на ЦСКА.

публикувано на 20.10.24 в 13:28

Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир в Португалия

Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Лия Каратанчева загуби на финала на двойки на турнира на твърда настилка във Фаро (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара. Каратанчева и Диана Марчинкевица (Латвия), трети поставени в основната схема, отстъпиха пред номер 2 Вероника Фалковска (Полша) и Стефани Джудит Вишер (Нидерландия) с 4:6, 6:2,..

публикувано на 20.10.24 в 10:50

"Ботев"- Пловдив с осма победа

Осма шампионатна победа за Ботев Пловдив през сезона.  „Канарчетата” спечелиха с 1:0 срещу Славия. Николай Минков (60) беше точен за домакините след груба вратарска грешка на Николай Кръстев.

публикувано на 20.10.24 в 09:52