Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Две приятелки, вдъхновени от природата, създават натурална козметика

| обновено на 14.06.21 в 17:39
7
Вилияна Митева и Велина Пецова

Все по-често се замисляме не само с какво се храним, но и с какво „храним“ кожата си. Повишава се интересът към натуралната козметика през последните години, категорични са производителите.

Факт е и откриването на все повече био магазини – физически и онлайн, които предлагат чисти храни и богато разнообразие от продукти за грижа за тялото.

Вдъхновени от природата и нейните лечебни свойства две приятелки – Вилияна и Велина решават да създадат своя формула за натурална козметика. Преди три години те се обединяват под името PlantOn.

Вилияна Митева се занимава с реклама и графичен дизайн, арт директор е в творческа агенция, а Велина Пецова работи в сферата на недвижимите имоти. Двете варненки започват да произвеждат изцяло натурална, ръчно правена козметика без палмово масло в своя сертифицирана работилница в Морската столица.

Как се ражда идеята им и как я развиват ги попита Сияна Спиридонова. Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл:


Освен 100 % натуралните съставки, на които залагат двете момичета, тяхната мисия е да не оставят белег върху природата с пластмасови опаковки.

Козметиката им се предлага изцяло в биоразградими и рециклируеми опаковки.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дни на предците-Плиска

Средновековието оживява във фестивала "Дни на предците-Плиска 2021"

Девети Средновековен събор - фестивал "Дни на предците - Плиска 2021" ще се проведе на 7 и 8 август в Археологическия резерват „Плиска”, каза за радио Варна Жасмин Първанов, председател на варненското „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол“, което е един от организаторите на събитето от самото начало...

публикувано на 05.08.21 в 16:27

"Дари кръв, вземи книга" за поредна година във Варна

Кръвен център - Варна и Асоциация "Българска книга", организатор на Алея на книгата, която се провежда в момента в морската столица, организират за пореден път кампанията "Дари кръв, вземи книга" .  Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде поощрен с книги , подарък от българските издателства. Това разказа в интервю за Радио Варна д-р..

публикувано на 05.08.21 в 14:24

Първият в Североизточна България кучемат е в Белослав

Първият по рода си „кучемат” беше монтиран в Белослав в началото на тази седмица. Съоръжението представлява вендинг машина, която съчетава в себе си грижата за животните и разделното събиране на боклук. Тя се намира на входа на площадката за свободно разхождане на домашни любимци на Крайезерната алея в града. В корпуса на машината има два отвора –..

публикувано на 05.08.21 в 08:30

Грижата за тазобедрените стави започва още от раждането

Бебеносенето е вековна традиция по цял свят. Хилядолетия наред хората са използвали различни по вид и материал „носилки” тип слинг. Специалистите твърдят, че г рижата за тазобедрените стави започва още от раждането на човека. Профилактиката започва през първите месеци на бебето с преглед при ортопед, който провежда ултразвуково..

публикувано на 04.08.21 в 13:56

Полейте фиданките, за да не изсъхнат

Различни инициативи, свързани с озеленяването на Варна, правят участниците във фондация „Гея”. Те залесяват и облагородяват междублоковите пространства. Още за действията със зелена насоченост от разговора на Ваня Славова с Николай Танчев- председател на фондация „Гея”: За да няма изсъхнали фиданки, в случай, че имате възможност,..

публикувано на 04.08.21 в 11:29

Предимства и недостатъци на онлайн обучението у нас

Здравните власти у нас заявиха категорично, че България се намира в началото на четвъртата вълна на заразата с COVID-19. Прогнозите и на лекарите, и на математиците не са особено оптимистични, на фона на ниския процент на хора със завършен ваксинационен процес, както и на наблюдаващото се навсякъде масово неспазване и на малкото все още важащи..

публикувано на 04.08.21 в 11:15

Варна и Бургас рекламират родното Черноморие с общо видео

Варна и Бургас рекламират родното Черноморие с общо видео. Понякога между тях има благородна и полезна конкуренция, но Варна и Бургас винаги са готови да работят заедно за общия интерес. Сега моментът е такъв, казват инициаторите. Туризмът е важен и за двата града. Водени от желанието да рекламират не само себе си, а страната и родното Черноморие,..

публикувано на 03.08.21 в 17:49