Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна облагородяване на 17 м.р. в "Приморски“

2
Снимка: Live.Varna.bg

Започнаха ремонтните дейности за облагородяване на 17 м.р. в район „Приморски“, който обхваща територията между бул. „В. Левски“, бул. "Осми Приморски полк“ и ул. „Мир“ и ул. „Царевец“. Проектът предвижда изграждане на 10 спортни и детски площадки, кътове за отдих, подмяна на осветителните тела и озеленяване. Дейностите започнаха с основния ремонт на ул. „Анастасия д-р Железкова“ и преасфалтиране на ул. „Акациите“, която досега беше много проблемна, обясни кметът Иван Портних, който заедно Христо Иванов, зам.-кмет, и Петя Проданова, кмет на район "Приморски", бе на място. Иван Портних посочи още, че в проекта се включва и ремонт на ул. „Мадара“, за която предстои разширение и укрепване, свързано с канала, за което има отделен проект и финансиране. 

Кметът увери, че ще продължат и с обновяването на Кайсиева градина. Облагородяване на пространства ще има в в "Аспарухово" и "Възраждане".

Подробностите чуйте в звуковия файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Дропла затварят пътища: На село не ни смятат за хора! Искаме вода!

Една седмица безводие се канят да "честват" жителите на балчишкото село Дропла на 20 юли. Възрастните хора в селото не помнят за такъв дълъг период да е липсвала питейната течност в селото. От миналия четвъртък село Сенокос също е без вода. Там и в село Дропла в ниските части снощи започна да се появява водата, но днес отново намалява, песимист е..

публикувано на 19.07.24 в 12:15

Поставят пътни ограничители на опасен участък по пътя за кв. „Виница“

Днес бяха поставени пътни ограничители, тип делинеатори, на опасен участък на бул. "Осми приморски полк" по пътя за кв. „Виница“. На място, за да проследи работния процес, присъства заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев, съобщава общинският пресцентър.  До края на деня трябва да бъдат поставени общо 480 фосфоресцентни..

публикувано на 19.07.24 в 12:12

Президентът ще връчи втория мандат в понеделник

На 22 юли, понеделник, от 11 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.  Припомняме, че ПП-ДБ обявиха, че са готови да върнат..

публикувано на 19.07.24 в 10:57
Снимката е илюстративна

Варненски полицаи иззеха фалшиви дрехи и обувки за над 45 хиляди лева

Дрехи за над 45 000 лева са иззели вчера служители на Икономическа полиция-Варна, при проведена специализирана операция по линия „Интелектуална собственост“. Полицаите са извършили проверка на търговски обект със собственик и управител 30-годишен варненец. В хода на инспекцията са установени и иззети 410 броя дрехи, аксесоари и спортни обувки с..

публикувано на 19.07.24 в 10:48

Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на банки и медии

Технически срив засегна институции в цял свят, сред които авиокомпании, медии и банки, предаде Би Би Си. На летището в Берлин всички полети са спрени до 10:00 ч местно време. В съобщението се посочва като причина техническа неизправност. За мащабни ИТ проблеми съобщават и железниците във Великобритания.  Британската телевизия "Скай..

публикувано на 19.07.24 в 10:32

Шестима мигранти бяха задържани при опит да преминат от Турция в България

Шестима нелегални мигранти са опитали да преминат границата между Турция и България, но са били задържани от областната жандармерия в Одрин, предаде агенция "Ихляс хабер ажансъ". Мигрантите са били задържани при контролен патрул в село Хамзабейли, окръг Лалапаша. Жандармеристите са установили, че задържаните нямат документи и са били предадени на..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

Парламентът задължи кабинета да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите, предаде БНР. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението..

публикувано на 19.07.24 в 10:05