Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: "Възраждане" е най-голямата патриотична организация в родолюбивия сектор

„Възраждане“ се очерта като най-голямата патриотична организация в родолюбивия сектор у нас, заяви в „Студио „ИЗБОРИ“ на Радио Варна Георги Георгиев – водач на листата на ПП „Възраждане“ за Добрич и кандидат от варненската, след като стана ясно, че партията води пред коалицията „Българските патриоти“ /бел. ред. при 100% от извадката на паралелното преброяване на Галъп Интернешънъл/.

Парадоксално е според Георгиев, че на тези избори коалицията е взела два пъти по-малко гласове при условие, че са обединени, в сравнение с предишните избори.

Георги Георгиев смята, че е интересно да се коментира връзката между недобрите резултати на коалицията и представянето им в т.нар. ромски секции, където след като държавата наложи правила, и направи всичко възможно да ограничи купения вот, нямаше сериозна избирателна активност. Според Георгиев връзка има, т.к. от април до юли, партии като ГЕРБ, ИТН и БСП остават с почти идентични резултати, а „Българските патриоти“ губят, при това обединени. Не мога да го твърдя категорично, но това е единственото логично обяснение, коментира Георгиев.

На тези избори партия „Възраждане“ прави следващата крачка към управлението на България, заяви той. Това се обяснява с факта, че резултатите ни на всеки следващ избор растат – само за три месеца ние „пораснахме“ с 30% в сравнение с изборите през април.

Ние за пореден път направихме една интелигентна, достойна и интересна кампания, смята Георгиев. Всеки ден имахме срещи със съмишленици. Във Варна, Добрич и Силистра буквално обединихме възрожденските Добруджански комитети. Хората в тези райони имат болезнена нужда от внимание, от нормален разговор. В тези срещи присъстваше нашият основен „инструмент“ – нашият учебник по Родинознание. Ние не правихме чалга концерти, не канихме чалга изпълнители, не раздавахме пошли кебапчета… Ние за пореден път следвахме девиза на възрожденците – дарявахме знание, каза още Георги Георгиев в ефира на Радио Варна.

Интервюто на Валери Великов с Георги Георгиев можете да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението не е било насочено срещу никоя друга държава. Двете..

публикувано на 14.07.24 в 15:37