Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без сериозно разместване при второто класиране на седмокласниците

Снимка: Радио Видин

Излязоха резултатите от второто класиране при седмокласниците. Минимална е разликата в максималния бал на учениците и при второто  класиране - той е 481,5 отново за паралелка в Математическата гимназия във Варна. Това каза за Радио Варна Ирена Радева, изпълняваща длъжността началник на Регионалното управление на образованието във Варна.Няма особена разлика и в пренареждането на гимназиите избрани от учениците и при втория етап на класиране. Най-предпочитани остават паралелките в Математическата гимназия и езиковите гимназии във Варна, каза още Радева.

Любопитното на този етап от класирането е, че в Четвърта езикова гимназия в паралелката с изучаване на испански и португалски език има три деца с равни балове. И трите деца ще бъдат приети, а броят на учениците в паралелката от 26 ще бъде увеличен на 29.

При второто класиране най-предпочитана е паралелката в МГ –Варна „софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на немски език”. Максималният и минималният бал за нея е 481.5.

Втората позиция е отново за МГ-Варна за паралелката „математика и информатика с изучаване на английски език”, като максималният бал за нея е 480.5, а минималният – 448.

Третата позиция е за Първа езикова гимназия за паралелката „немски с английски език” – максимален бал и минимален бал 469.5

Най-ниският бал, с който приема ГПЧЕ „Йоан Екзарх” на второ класиране, е 410.5 за профил „френски с английски език”. Съответно максималният бал за тази паралелка е 431.5.

В Първа езикова гимназия най-ниският бал за прием тази година е 431.5 за профил „английски с немски език”, срещу 443 – максимален бал на второ класиране.

Резултатите от второ класиране във Варненска област можете да видите тук.

Припомням, че на първо класиране най-високият бал тази година беше 498.5 точки при максимални 500 точки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Жребий за купата на България, 1/8 финали

1/8-финали за Купата на България: Левски – Септември (Симитли) Лудогорец – Локомотив (ГО)/Ботев (Враца) Левски (Крумовград) – Монтана Септември (София) – Етър Левски (Лом)/Локомотив (София) – Локомотив (Пловдив) Славия – Пирин (Благоевград) ЦСКА – София – Арда (Кърджали) Берое – Черно море Двубоите ще се играят на 26, 27 и 28 октомври, като..

публикувано на 23.09.21 в 19:31

Близо 40% от варненци са преброени

Преброяването във Варненска област върви успешно, въпреки недостига на 250 преброители. Това коментира Деян Славов, директор на Териториалното статистическо бюро във Варна. От 7 до 21 септември са се преброили на хартиен носител 28 588 души от Варна и областта, а електронно-146 869 души, или 37,3 процента. Скоро на обособени места в кметства или..

публикувано на 23.09.21 в 17:45
Снимката е илюстративна.

Прекратяват издирването на изчезналия в морето край Каварна рибар

Прекратява се операцията по издирването на 48-годишният мъж, изчезнал в морето край Каварна, който е влязъл с професионално оборудван риболовен кораб. Tова съобщи във Варна Румен Николов-главен директор на главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" в Морска администрация. По думите му периметърът на издирване е станал твърде голям, предвид..

публикувано на 23.09.21 в 17:00

Плаващ кран и баржа отиват до заседналия кораб край Камен бряг

Прекратява се операцията по издирването на 48-годишният мъж, изчезнал в морето край Каварна, който е влязъл  с професионално оборудван риболовен кораб, съобщи във Варна Румен Николов - главен директор на главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" в Морска администрация. "Търсенето, целенасочено, няма да продължи повече. Излъчва се сигнал по..

публикувано на 23.09.21 в 16:19

Болниците във Варна сами решават дали да възстановят плановите операции и приема

Лечебните заведения във Варна ще решават самостоятелно дали да възстановяват плановия прием и плановите операции, съобразно ковид ситуацията. Очаква се Областният кризисен щаб на свое онлайн заседание да гласува отпадане на забраната, казаха на брифинг областният управител  Марио Смърков и директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова. Това е добър вариант..

обновено на 23.09.21 в 15:03

Нивата на фини прахови частици във въздуха на Варна намаляват

Нивата на фини прахови частици (ФПЧ10) във въздуха на Варна в годишен аспект намаляват, но се запазва увеличен броят на допустимите превишения на средноденонощната норма. Това сочи отчетът за изпълнение на актуализираната „Програма за намаляване на емисиите  и достигане на утвърдените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на община Варна“ за..

публикувано на 23.09.21 в 15:01

Георги Рачев: Предстои хубава златна есен

Максималните температури през почивните дни ще са почти летни. През следващата седмица отново ни очаква захлаждане, като това, което наблюдаваме в момента. Тази прогноза направи за Радио Варна известният климатолог проф. Георги Рачев: "В събота и неделя ще стане много топло, ще заприлича почти на лято. Имам предвид максималните температури, а..

публикувано на 23.09.21 в 13:28