Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Министър Кирил Петков коментира предложения от ИТН премиер Пламен Николов

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Кирил Петков коментира във Варна предложения от ИТН премиер Пламен Николов и проектите, които ще предаде на бъдещите си колеги:
Министър Петков присъства на учредяването в курорта "Златни пясъци" на новия "Алианс за българското Черноморие", който обединява туристическия бранш, общините и бизнеса.


Информацията е на Даниела Стойнова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови правила за международните пътувания във Великобритания

Считано от 4 октомври 2021 г., Англия опростява системата за международни пътувания, свързана с пандемията от коронавирус, включително за български граждани, съобщиха от МВнР. По информация на посолството ни в Лондон властите премахват сегашната „светофарна система“ на оценяване на съответните държави, като тя ще бъде заменена с единен „червен“..

публикувано на 21.09.21 в 17:24
Ваксина

Едва 0,5% от децата и младежите в област Добрич са ваксинирани

Медицински център „Вива Феникс“ в Добрич и общопрактикуващият лекар от Каварна Евгени Чобанов получиха грамота от Министерството на здравеопазването за проявен висок професионален ангажимент и високо старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания в страната. Най-голяма активност във ваксинирането в област Добрич е имало през..

публикувано на 21.09.21 в 16:58

Цигарите и алкохолът с нови бандероли от Нова година

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2022 година. Новите образци са утвърдени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в сила, като заповедите за утвърждаване са публикувани в днешния брой на Държавен вестник. Единичните цени на бандеролите се запазват, като за тютюневи изделия е..

публикувано на 21.09.21 в 16:53
хотел вероника

Само един влиза в затвора за срутването на хотел "Вероника" и смъртта на четирима работници

Само собственикът и управител на фирмата подизпълнител получава ефективно наказание за срутването на хотел "Вероника" и причинената смърт на четирима работници на обекта. Апелативен съд – Варна потвърди изцяло присъдата на Варненския окръжен съд по делото, съобщават от пресслужбата на Апелативен съд- Варна. Подсъдимите Георги Г. и Пламен Н. са признати..

публикувано на 21.09.21 в 16:47
Жители на Айтос протестират отново

Камера за скорост и контрол с мобилен кантар за тировете в Айтос

След трагичния инцидент в Айтос поставят стационарна камера за контрол на скоростта и мобилни кантари, които ще мерят теглото на ТИР-овете, преминаващи през града. По основния път на тежките машини ще има и постоянно полицейско присъствие. Това съобщи пред жителите на Айтос днес зам.-директорът на ГДНП старши комисар Борислав Муеров. Заедно с него на..

публикувано на 21.09.21 в 15:57

Търси се собственикът на изгубен ключ от лек автомобил Шкода

Търси се собственикът на изгубен ключ от лек автомобил Шкода. Ключът е намерен в района на Морската градина, около сградата на Радио Варна. Може да се получи срещу съответно описание от собственика при охраната в Радио Варна.

публикувано на 21.09.21 в 15:40

Три лъва на оригиналния държавен герб от времето на цар Иван Шишман

Бронзова пластина, която се е носела като висулка, с щампован герб на Царство България, от 14 век, края на управлението на цар Иван Шишман, е открита в землището на община Аврен, Варненска област. На накита, който е възможно да е част от огърлица, са изобразени три лъва. Откритието оповести проф .Николай Овчаров, пластината беше предадена на Игор..

публикувано на 21.09.21 в 14:58