Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жоро и Ива: за музиката и любовта, без които не могат

3
Георги Шопов и Ива Иванова

„Много те обичам“ е първата песен, която изпяха в дует музикантите Георги Шопов, който стана Гласът на България през 2020 година и неговата половинка в живота Ива Иванова. Автор на текста и музиката е Георги Шопов. Записват парчето с много емоция и хъс. Имат екстремни преживявания докато снимат, забавляват се и смятат, че най-важното е да представят себе си такива, каквито са, а не „напудрени“, както казва Жоро.

Жоро и Ива постигат всичко в живота с много труд и последователност. Не се отказват лесно, а когато на единия му е много трудно, другият го стимулира да продължи напред. Допълват се макар, че и двамата са зодия скорпион. Много се карат и много се обичат. Гледат от добрата страна на всичко, което им се случва и вярват, че това, което е отредено за тях няма да ги подмине.


Кой кого обича повече?

Ива: Олеле! Този въпрос не го очаквах!

Жоро: Два скорпиона сме и двамата колкото се обичаме, толкова се караме. И всъщност това ни е голямата любов. Един без друг не можем.

И: Нашата връзка е война – за любов и за всичко.

Кой предложи да бъде написана песента „Много те обичам“?

И: Всъщност никой нищо не е предлагал.Той просто един ден ми каза, че е измислил дует. Аз бях изненадана, защото дотогава не беше създавал дует. После ми пусна песента. Аз видях още вечерта, че започва да пише нещо, което не е нещо необичайно, защото се беше случвало и преди – като се стъмни да започне да пише текст. И когато се събуди на другия ден каза – песента е готова и е дует, има и музика вече. И аз бях изненадана. Пусна ми я, харесах я, после започнахме да си я пеем, доразвихме я и ето я вече готова.

Ива ли те вдъхновява?

Ж: Ива ме поставя на място, защото аз съм по-импулсивен. И когато леко прекаля с всякакви неща, тя ме намества с едно изречение.

А на теб как ти действа Жоро?

И: Колкото вдъхновяващо, понякога и демотивиращо, защото той иска всичко да се случи много бързо. Сега и веднага. И това в един момент ме кара да се чувствам безсилна, защото ме изморява. И от тази гледна точка понякога се чувствам обезкуражена. Но той е човекът, който ме научи да вярвам себе си. Преди да срещна него, не бях срещала човек в живота си, който истински да ме накара да повярвам, че нещата могат да се случат – просто продължавай, продължавай, бъди настоятелен и никога не спирай!

Разкажете за песента „Много те обичам“, кой ви помогна, как се случи, вече имате видео.

Ж: След като записахме песента, клипът стана голямо забавление. Имаше и екстремни моменти с падането на дрона и духането на вятъра. Опасности лекички такива. Жертви няма, но беше голям купон, защото всичко стана много разнообразно и на три локации. Точно когато решихме да снимаме дойде големия трафик и се наложи Ива да повтаря няколко пъти едно движение, така че да хванем моментите, в които няма коли покрай нея.

Играхте ли роли или бяхте себе си?

И: В „Много те обичам“ категорично сме себе си!

Подготвяте още песни заедно?

Ж: Да, имаме хубава новина. Имаме друг дует, който се казва „Сън“. Премиерата е на 09.09.2021 г. в 13.00 часа.

Целия разговор чуйте в прикачения звуков файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 16.07.24 в 08:35

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до..

публикувано на 16.07.24 в 08:30
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

обновено на 14.07.24 в 10:40

Арх. Михий ван Дрийш: Крайбрежната алея във Варна не трябва да изглежда като автомобилна улица

Решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата, смята главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш. Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилн аулица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да..

публикувано на 13.07.24 в 16:15
Петра Димитрова

Изложбата на Петра Димитрова - протест срещу консуматорството в съвременното общество

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова.  Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни представяния интереса и към..

публикувано на 12.07.24 в 08:10