Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България срещу Италия днес

Автор:

Колко пъти един български футболист може да се изправи срещу европейски и световен шампион по футбол в кариерата си. Понягкога това дори е невъзможно и не се случва. Днес обаче българските национали ще има реална възможност да направят това.
Тази вечер в 21:45 часа България се изправя срещу европейския шампион Италия. Мачът е от световните квалификации в група “С”. Двубоят ще се играе във Флоренция на стадион “Артемио Франки". Домакините категорично са фаворит, но при малка доза подценяване на мача от тяхна страна, българите могат да се възползват.
“Скуадра адзура” е в серия от 15 поредни победи и общо 34 мача без загуба. Нашият отбор направи доста неуспешен старт в групата.
Имаме две загуби от Швейцария (1:3) и Италия (0:2) у дома и равенство със Северна Ирландия (0:0) като гост. Това означава, че шансовете ни за класиране са много малки. Така, че отборът трябда се освоободи от всякакво обременяване и да направи добър мач.
България има  2 победи срещу Италия в изиграните 20 мача, като са допуснали 11 загуби, а 7 срещи са завършили наравно. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На среща с българските олимпийци

В днешната рубрика "На среща с българските олимпийци" ви запознавамe с участниците ни в бадминтона. Габриела СТОЕВА Двойки жени Роден: 15 юли 1994 г. в Хасково Професия: спортист Образование: УНСС Световно стопанство София Треньор: Петя Неделчева Начало на кариерата: 2004г Хоби: излизане с приятели, рисуване и слушане на музика ПОСТИЖЕНИЯ:..

публикувано на 24.07.24 в 16:30

След два дни откриват Олимпийските игри в Париж

В петък се откриват 33-те летни Олимпийски игри в Париж. България ще бъде представена от 46 спортисти. Всички участници са повече от 10 500 от 206 страни, а за реда във френската столица и околностите й ще се грижат повече от 45 000 полицаи и охранители. Новите включени спортове са скейтбординг, брейкинг, сърфинг и спортно катерене. За..

публикувано на 24.07.24 в 11:50

Победителите в регатата за килови яхти в Балчик

Общо 6 яхти са победители в Националната купа за килови яхти в Балчик. Проведоха се всички 4 гонки по програма - къс морски рейс с дължива 21 морски м или, дълъг морски рейс с дължина 41 мили, и 2 гонки тип банан в Балчишкия залив. Състезанието беше изключително конкурентно. Победителите: Клас ORC A - яхта Aboat time с шкипер Петър..

публикувано на 24.07.24 в 08:08

Втора победа за българките на Балканиадата

България спечели втора победа на Балканиадата за жени под 20 години в Албания. Нашите надиграха Северна Македония с 3:0 (25:25:9, 25:16, 25:18).България спечели също срещу Албания, а загуби от Сърбия и Турция. Последният ни мач е утре срещу Черна гора от 18,30 ч.

публикувано на 24.07.24 в 08:06

"Ботев" - Пловдив взе национал на Армения

20-годишният дефанзивен полузащитник Едгар Пилоян е най-новото попълнение на Ботев (Пловдив). Младежкият национал на Армения се присъединява към „канарчетата“ от елитният арменски Ван. През изминалия сезон той взе участие в 25 мача. В кариерата си е преминал и през Краснодар. Пилоян има срещи за всички юношески формации на Армения, а през лятото..

публикувано на 24.07.24 в 08:05

"Лудогорец" приема "Динамо "- Минск

В 21:00 часа днес Лудогорец приема Динамо (Минск) в първи мач от втория квалификационен кръг на ШЛ. В първия предварителен кръг нашите се справиха трудно с Динамо (Батуми) след победа с 3:1 в Разград и поражение с 0:1 на реванша. За отбелязване е че първенството на Беларус е в разгара си и след 15 кръга Динамо е лидер, докато българското първенство..

публикувано на 24.07.24 в 08:03

Па Конате подписа със Спартак /Варна/

Па Конате подписа със Спартак /Варна/ и ще изкара този сезон с екипа на "соколите". Той е ляв защитник, който умее да бележи голове.Интересни моменти от визитката му включват три мача в Шампионската лига за Малмьо и престой в италианския СПАЛ. Играл е за Ботев Пловдив, което предполага бърза климатизация към първенството. Именно там Па забива 7..

публикувано на 23.07.24 в 13:54