Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на календарната година ще завърши ремонтът на Професионалната гимназия по туризъм във Варна

Снимка: БГНЕС

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм (ПГТ) „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна не успяха да посрещнат новата учебна година в ремонтираната сграда на своето училище. Причината са продължаващите ремонтни дейности и удължаването на срока от страна на изпълнителя.

Учебният процес на възпитаниците на гимназията по туризъм се провежда в сградата на Основно училище „Стоян Михайловски“, която се намира в квартал „Кайсиева градина“ във Варна.

Очаквахме, че този ремонт ще приключи до началото на учебната година, но тъй като се оказа, че има някакви технически проблеми, сме направили възможното да се осигури нормален учебен процес за учениците.“, заяви в интервю за Радио Варна Ирена Радева - началник на Регионалното управление на образованието /РУО/ във Варна.

Очаква се до края на календарната година ремонтът на сградата на ПГТ да приключи и от втория срок учениците да се върнат в своето училище, поясни Ирена Радева.

Освен в Професионалната гимназия по туризъм още едно училище е в ремонт във Варненска област – Обединено училище "Свети Иван Рилски" в село Червенци. Част от сградата на школото може да се ползва за нуждите на образователния процес докато трае ремонтът, но базата не е достатъчна. За целта учебни часове ще се провеждат и в сградата на библиотеката и читалището в Червенци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!