Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младоженци от Варна с благородна кауза - дарения вместо цветя

4
Мария и Милен Минкови
Снимка: Петко Момчилов

На днешната дата 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. С вяра в доброто надежда подарява любовта на семейство Минкови.

Мария и Милен са едно от най-младите семейства на морската столица, които си казаха заветното „Да“ преди броени дни, на 8 септември.

Въпреки, че живеят от дълги години извън родната Варна, те решиха да станат семейство не къде да е, а в непосредствена близост до морския бряг, под звука на вълните и песента на чайките.

Семейство Минкови избра да направи своите гости съпричастни на една благородна кауза. Вместо пари за цветя, гостите на сватбата бяха поканени да заделят определената сума за лечението на нуждаещ се мъж. Как се е родила идеята им, чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова със семейство Минкови:


Едва ли сме пионери в този тип каузи, но решихме тъй като нямаме нужда от толкова много цветя, а и за нас беше достатъчно нашите близки да дойдат. А има хора, които се борят за ден живот и дори и малко, би им помогнало, за да се почувстват добре и да се възстановят.“, сподели булката Мария пред микрофона на Радио Варна.

Мария и Милен са юристи. Запознати са добре с измамите с фалшиви благотворителни инициативи. Затова са проучили подробно преди да изберат каузата, която да подкрепят. Разговаряли са с лекари и дори са се срещнали лично с нуждаещия се пациент.

Адмирации към благородния жест на младото семейство Минкови! Екипът на Радио Варна им желае да запазят любовта си, вярата в доброто и да продължават да подаряват надежда на нуждаещите се!


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празно шише от парфюм върни и книга си вземи!

Инициативата за събиране на стъклени шишенца от парфюми и кремове очаква всички, които имат отношение към рециклирането и този петък, 22-ри октомври. Кампанията стартира преди година и вече има много последователи, разказа за Радио Варна Илиян Илиев – председател на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).  И този "зелен..

публикувано на 21.10.21 в 14:53
Зелен маратон 2020

Зелен маратон с планинско колоездене и бягане ще се проведе край Варна

Зелен маратон 2021 ще се проведе тази неделя, на 24 октомври на територията на Природен парк Златни пясъци. Проявата е със състезателен характер и включва три дисциплини – планинско колоездене, горско бягане и дуатлон, който включва колоездене и бягане. Стартът е от 8.00 часа от поляната на Аладжа манастир. Организатор е варненският Велоклуб..

публикувано на 21.10.21 в 14:24

Учат деца как да пестят електроенергия

По повод Международния ден за пестене на енергия, който светът ще отбележи на 11 ноември, от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) организират конкурс за ученици от Варна и областта, посветен на темата за енергоспестяването. Енергийната ефективност и пестенето на енергия са от изключително значение за околната..

публикувано на 21.10.21 в 09:06

Първото котешко кафене отвори врати във Варна

От началото на този месец във Варна отвори врати първото по рода си котешко кафене или както го наричат - коткотека. Идеята за кафенето е на 22-годишната латвийка Анастасия, която от 9 години живее и работи във Варна. Стопанката на заведението сподели с усмивка, че първите подобни кафенета са се появили преди много години в Япония. Там..

публикувано на 20.10.21 в 16:51

Един месец от засядането на "Вера Су"

Точно един месец се навършва днес, откакто турският кораб Вера Су, натоварен с над 3 000 тона азотен тор, заседна в морето край местността „Яйлата“ . Измина един месец, в който корабособственикът не предприе никакви действия по спасяването на собствеността си и 30 дни, в които България също не успя да се справи с критичната ситуация в морето.  Докато..

публикувано на 20.10.21 в 16:36

Професия пътешественик - възможна ли е днес?

  Мечта за мнозина е да си пътешественик по душа, а също и и по професия, особено в днешно време. Покрай хилядите снимки, блогове и влогове на различни хора в социалните мрежи и интернет, които ни заливат буквално, окото, търсещо красивото успява да отсее красивите моменти от заобикалящия ни живот. Станислав Стилянов е държавен експерт и любител..

публикувано на 20.10.21 в 13:04
И авторът се оказа на

Вера и нейната почти истинска история

Сега ще ви разкажа една история, която буквално ще ви разтърси! Главната ни героиня се казва Вера. Тя е на 32 години. Родена е в Турция. След като е изоставена от родителите си, още в най-крехка възраст й се налага сама да се бори с бурите в морето на живота. За щастие намира пристан в Панама, където бива приютена от бедно, но грижовно семейство...

публикувано на 20.10.21 в 11:10