Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призьорите от втория ден на международния турнир "Одесос“ във Варна

Автор:

Завърши вторият състезателен ден на 7-я международен турнир по пожароприложен спорт  „Одесос“ във Варна. Днес участниците излъчиха победителите в дисциплината 100-метрова пътека с препятствия.

При жгените първа стана Маргарита Безюг от  Украйна.

Ванеса Хаджийска се класира на  второ място с национален рекорд. Тя е от академия МВР.

При мъжете на трето място -Александър Затик от Молдова. Радек Речмитал от Чехия е втори. Победител Фучик Боривой/Чехия/.

Отделно бяха наградени и призьорите в турнира за купата на началника на варненската пожарна. Сергей Калашников от Украйна е трети, втори –Пламен Писков от Ст.Загора, а поледител-Марин Цаха /Чехия/. Лично комисар Тихомир Тотев връчи наградите.

Бяха наградени и победителите в двубоя. При жените-Елишка Навратилова /Чех/,  а при мъжете-Сергей  Романски /Укр/.

















Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рамазанов носи олимпийско злато за България

Магомед Рамазанов  спечели титлата в категория до 86 кг на свободния стил на Олимпийските игри Париж 2024.  Той се изправи срещу трикратния световен шампион и олимпийски шампион Хасан Язданичарати от Иран и го победи. Иранецът имаше здравословни  проблеми, като пет пъти по време на схватката получава медицинска помощ.  Голям ден за Рамазанов и..

публикувано на 09.08.24 в 21:58

Боряна Калейн втора на Олимпиадата!

Боряна Калейн е олимпийска вицешампионка от Игрите в Париж 2024. С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн заслужи среброто. Втори медал за България от индивидуалната надпревара по художествена гимнастика от такъв форум. Предишното отличие е от 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Олимпийска..

публикувано на 09.08.24 в 18:48

Карлос Насар е олимпийски шампион

Карлос Насар взе очаквано олимпийското злато в Париж в надпреварата по вдигане на тежести. Той блестеше в категория до 89 кг. Карлос вдигна 180 кг в първото движение, което е изравнен олимпийски рекорд. В изтласкването беше пестелив, но много силен и доказа, че е над всички. След като стана ясно, че вече е олимпийски шампион Карлос заложи на щангата 224..

публикувано на 09.08.24 в 18:16

Ансамбълът ни блести в Париж

Ансамбълът на България на финал с първи резултат в квалификациите на Олимпийските игри Париж 2024. Вторият ден в Arena Porte de La Chapelle в Париж (Франция) стартира с квалификации при ансамблите. България е представена на Летните олимпийски игри от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 09.08.24 в 17:56

Българският ансамбъл е финалист в Париж с най-добър резултат

България е на първо място след изиграването на съчетанията с обръчи и лента и топка от надпреварата на Олимпиадата в Париж.  Българките са лидери след първите две ротации. Възпитаничките на Весела Димитрова, в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, бяха отлични и в двете изпълнения и затвърдиха..

публикувано на 09.08.24 в 14:19

Българите на Игрите в Париж днес

Днес е четиринадесетият ден на Игрите в Париж. В 11:00 часа ансамбълът на България в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева започва участието си в квалификациите. В 12:40 часа трябва да започне двубоят на Биляна Дудова срещу шведката Йохана Линдборг в турнира по борба за жени в..

публикувано на 09.08.24 в 10:06

Ахмедов с голямо признание

Ахмед Ахмедов е номер 1 играч на третия кръг в efbet Лига. С двата си гола срещу ЦСКА София, той материализира страхотната игра на целия отбор в срещата. Ахмедов получи най-много гласове в анкетата сред треньорите на отборите в елита.

публикувано на 09.08.24 в 10:05