Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на заседналия кораб не е заявил желание за евакуация на екипажа

Снимка: Румен Сарандев

Брифинг, свързан с кризата около заседналия кораб Вера Су, започва в 8:30 в местността „Яйлата“. В него ще участват председателят на свикания преди дни Кризисен щаб и областен управител на Добрич Васил Карапанчев, вицеадмирал Румен Николов, ръководител на операциите, както и кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

Очакват се повече подробности по отношение на действията, които ще бъдат предприети за осигуряването на кораба. По информация на БНР през нощта товарният кораб е бил допълнително укрепен с въжета. Към този момент до евакуация на екипажа не се е стигнало, тъй като няма заявено желание от страна на капитана на кораба. Вчера, със заповед на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева, беше въведено частично бедствено положение на територията на Националния археологически резерват „Яйлата“ и на защитена местност „Яйлата“ за седем дни.

В документа, разпространен до медиите, се забранява и достъпът до заседналия кораб, включително и за журналистите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна (НА ЖИВО)

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент, ще се състои  на 11 май, от 10 часа. В него ще участват кандидати за народни представители на тема „Регионални политики за решаване на проблемите на Черноморието и Североизточна България, отразени в..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

Авария оставя до обяд хиляди варненци без вода

До около 12 часа без вода ще са варненци заключени между бул. "Левски", ул. "Царевец", бул. "Княз Борис I", бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков". Причината е авария на магистрален водопровод, а хората са без вода още от полунощ.

публикувано на 11.05.24 в 08:54

Фолклорен и кулинарен празник в Белослав

Втори фолклорен и кулинарен празник ще се проведе в Белослав. Специални гости ще бъдат Ути Бъчваров и Валя Балканска. Празникът е днес в местност "Авренска поляна", а началото е точно в 9 часа с кулинарната програма. В 10 часа започват и фолклорните изпълнения на групи и състави от Белослав и селата Страшимирово, Езерово и Разделна. Ето и..

публикувано на 11.05.24 в 08:22

Мото шествие с поклоннически маршрут днес от Плиска до Варна

Мото шествие под надслов „По пътя на вярата и буквите“ ще се проведе тази събота, 11 май - денят, в който Българската православна църква чества Светите равноапостоли Кирил и Методий. Маршрутът ще е поклоннически и ще премине през обекти свързани с ранното християнство и разпространението на българската писменост.  Началото ще е от 12,30..

публикувано на 11.05.24 в 07:00

Какво ще е времето на 11 май?

Днес ще има променлива облачност, преди обед по-значителна на югоизток, а над Североизточна България намаляваща до слънчево. Ще духа умерен, по крайбрежието с пориви до силен североизточен вятър, следобед вятърът ще се ориентира от север и северозапад и бързо ще отслабне.  Максимални температури между 17° и 22°, за Варна 19-20. Вълнение на морето 4..

публикувано на 11.05.24 в 05:42

Временно затворени улици и промени в градския транспорт за Маратон Варна в неделя

Във връзка с провеждането на „Маратон Варна 2024“ в неделя, 12 май, ще бъдат въведени временни промени в организацията на движението в централната част на града. С променен маршрут и разписание ще бъдат и осем линии на градския транспорт. Още от 20:00 часа на 11.05.2024 г. до приключване на мероприятието около 15:00 часа на 12.05.2024 г. се спира..

публикувано на 10.05.24 в 18:09

КНСБ предупреждава за ефективни протестни действия в здравеопазването

За ефективни протести предупреждават от КНСБ, ако работодателските организации продължат да отказват участие в преговорите за нов колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“, предаде БНР. В писмо до президента, служебния премиер и здравния министър от синдиката посочват, че представители на КРИБ и Българската стопанска камара са заявили..

публикувано на 10.05.24 в 15:58