Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моряците от Вера Су се явиха в съда на разпит

Започна разпитът на моряците от „Вера Су”. Тази сутрин екипажът на заседналия кораб беше доведен в съда в Добрич. Медиите обаче не бяха допуснати в съдебната зала. Разпитите се случват броени часове след безпрецедентната операция в бурното море, при която всички моряци бяха свалени на брега. 

Преди да влязат в залата един от моряците е пожелал да му бъде направен тест за коронавирус, който е отрицателен. Екипажът е настанен в хотел в Каварна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 15 % ръст на германските туристи у нас очаква браншът през 2024-та

В три поредни години специалистите отчитат 14-15 % повишение на посещенията на германските туристи у нас за 12-месечен период. И през 2024-та очакваме същия процент, а може би и по-висок, коментира за Радио Варна  Тихомир Патарински, аташе по туризъм на България в столицата на Германия – Берлин, който е част от дипломатическия състав на Посолството на..

публикувано на 31.07.24 в 11:05

Близо 500 литра нелегален алкохол в кв. "Аспарухово" и край с. Аксаково откриха митничари

Митничари откриха голямо количество нелегален алкохол в кв. "Аспарухово" и край с. Аксаково. Акцията е част от проверките на екипи по Черноморието  на митническите мобилни групи от отделите в митниците в Бургас и Варна. Три са обектите, в които е открит нелегален алкохол - ракия и алкохолно съдържание над 41 градуса, като два от тях се намират във..

публикувано на 31.07.24 в 10:18

С тежка техника лозари и винопроизводители излязоха на протест край Поморие

Лозари и винопроизводители от Поморие излязоха на протест рано тази сутрин. С тежка техника те блокираха главния път за Слънчев бряг в района на Каменар край Поморие. За минути са се образували километрични опашки от автомобили.  Заради протеста днес ще има временна забрана за движение на превозни средства по общински път, обхващащ участъка от..

публикувано на 31.07.24 в 09:44
Исмаил Хания

Ръководителят на "Хамас" Исмаил Хания е убит в Иран

Лидерът на радикалната палестинска групировка "Хамас" Исмаил Хания е бил убит в иранскaта столица Техеран, съобщи палестинската ислямистка групировка, предаде БНР.  По-рано израелската армия обяви, че при атака с изтребители в района на Бейрут е загинал най-висшият военен командир на ливанската групировка "Хизбула" Фуад Шукр. От "Хамас" официално..

публикувано на 31.07.24 в 09:42

Активни потребители: Производителите замениха палмовата мазнина в бялото саламурено сирене с вода

Имитиращите продукти на бяло саламурено сирене с палмова мазнина са  заместени от свръх-оводнени сирена. Това установи за пореден път пазарна проверка на Асоциация Активни потребители. Въпреки, че през 2021 г. беше приета наредба, която да регулира този проблем, проучването ни 2022 г. показа, че 75 % от тестваните продукти бяха с повишено водно..

публикувано на 31.07.24 в 07:05

Изпращаме последния горещ ден на юли

13 градуса бяха измерени в 6.00 часа в Добрич и ето с такава ниска температура на въздуха посрещаме новият ден и изпращаме последния ден на юли.   По 16 градуса бяха измерени в Шумен и Карнобат, 17 в Силистра, 18 в Шабла и Ахтопол, 19 в Бургас, 20 в Разград, по 21 градуса на носовете Калиакра и Емине и в Русе,. Във Варна е 22 градуса,..

публикувано на 31.07.24 в 06:42

Адресите без ток

В периода 30.07.2024 - 02.08.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: Гр. Варна - ул. Велчова завера, ул. Капитан Дядо Никола и ул. Крайезерна, ул Мануш войвода, ул. Наум, ул. Панайот Хитов, ул. Петко..

публикувано на 31.07.24 в 05:00