Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се по версия и за умишлен палеж в блок 406 във Варна

| обновено на 10.10.21 в 16:57

Работи се по версия за умишлено предизвикване на пожара в блок 406 във варненския квартал "Владислав Варненчик", при който загинаха две деца. Това съобщиха на пресконференция пред Съдебната палата окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и старши комисар Атанас Михов - директор на Областната дирекция на МВР в града. Ако това се потвърди, срещу двамата родители ще бъде повдигнато обвинение. Вече е извършена аутопсия на едното дете, която доказва, че то е починало от обгазяване от пожара. Сега се извършва аутопсия и на другото дете. До часове ще стане известно как е възникнал пожарът. Изключва се късо съединение, тъй като не  е имало ток, а дали пожарът е от запалена свещ, трудно може да се установи.



Припомняме, че две деца - момче и момиче на една и четири години, загинаха в пожар в жилище на първия етаж в блок 406 в квартал "Владислав Варненчик във Варна. Няма други пострадали в блока. Една жена на 70 години е обгазена и е в болница, състоянието й е стабилно. Родителите на децата са с криминални регистрации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват проверки на бараките във Варна, премахват старите улични телефони в града

 Започва премахването на нефункциониращи от години улични телефони, метални конструкции за външна реклама, детски атракциони и други преместваеми съоръжения, които загрозяват градската среда във Варна.  Такива вече са демонтирани от централните части на Варна, съобщават от общинската пресслужба. В момента тече проверка и на всички преместваеми..

публикувано на 13.05.24 в 18:40
Пламен Димитров

От КНСБ искат спешна среща с премиера за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване"

От КНСБ ще искат спешна среща с премиера, за да разговарят за новия колективен договор в сектор "Здравеопазване". Това коментира във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна с кмета на града Благомир Коцев и с работодатели и работници от местни фирми. Той посочи, че е притеснителен фактът, че се бойкотират преговорите от работодателските..

публикувано на 13.05.24 в 17:50

Започват аварийните ремонти във Варна

Аварийните ремонти във Варна трябва да приключат до края на юни  преди началото на туристическия сезон. До края на работния ден пътностроителните фирми да заявят своята готовност за започване на аварийните ремонти на територията на общината. Това е наредил по време на сутрешната оперативка на общинската администрация кметът Благомир Коцев.  По данни..

публикувано на 13.05.24 в 15:31

Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина

До 14 май всеки български гражданин, който има право да избира и желае да гласува извън страната, трябва да заяви това чрез писмено заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия. Вторник е и краен срок за организациите на българските граждани в съответното място извън страната, които..

публикувано на 13.05.24 в 15:27

БЧК продължава раздаването на продукти на социално слаби

До 31 май 2024 г. ще продължи раздаването на продукти по Програмата за храни и основно материално подпомагане на Българския червен кръст.  Пунктовете работят от 8.30 до 12.30 ч. на следните адреси във Варна: район "Владислав Варненчик" - кв. "Владиславово", пазар до кметството. район "Аспарухово" - кв. "Аспарухово", ул. "Кишинев" 15,..

публикувано на 13.05.24 в 15:06
архив

Задържаха предполагаемия убиец на украинец, намерил смъртта си в курорт край Варна

Задържаха предполагаемия убиец на украински гражданин, намерил смъртта си в апартхотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена" на 8 юни м.г. След водено разследване соченият за извършител на престъплението чужденец е открит в страна от ЕС през август м.г.. Той е пребивавал в Германия. Мъжът е предаден на българските власти едва този май, поради..

публикувано на 13.05.24 в 13:55

Пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли, предаде БНР.  Той припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от..

публикувано на 13.05.24 в 13:54