Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намерен изгубен телефон свързва съименнички

Снимка: Pixabay

В знак на искрена благодарност потърси екипа на Радио Варна Донка Вълчева от Пловдив, акушер по професия, дълго години живяла и работила в Англия. Поводът е изгубеният й телефон, съдържащ много ценна лична информация.

Намира го момиче от Варна, което усмихва деня й и й показва, че доброто все още съществува.

Чуйте повече за жеста от разговора на Сияна Спиридонова с Донка Вълчева в прикачения звуков файл:

С напредването на новите технологии смартфоните ни съдържат в себе си голяма част от ценната ни информация - контакти, снимки, важни бележки и съобщения. Така е и при пловдивчанката.
След напрегната сутрин, свързана с посещение при личния лекар за болното й дете, забързана и разтревожена Донка неусетно губи своя телефон, а в него е и цялата информация за лекарствата, изписани на сина й, както и схемата, по която трябва да ги приема. 

Започва лудо търсене и изминаване на пътя обратно до болницата. Донка се свързва и с таксиметровата фирма, която са ползвали със сина й, но без успех.... Няма и следа от мобилното устройство.

Звънейки в продължение на 15-20 минути на телефона, вдига младо момиче, което съобщава радостната новина, че е намерило изгубения телефон на Донка.

Момичето е от Варна, студентка в Пловдив, и се казва Донна Михайлова. Случайно съвпадение или не двете жени са почти съименнички... Варненката намира телефона захвърлен в ъгъл, близо до ЖП гарата в Пловдив, бързайки да хване влака за Варна.

Цялата случка се развива за период от половин час. Двете жени уговарят бърза среща. Студентката е готова дори да изтърве влака си, за да предаде ценната вещ на притежателка.

"В днешно време тези малки неща са толкова големи, че наистина ми стопли сърцето. Наистина искам да му благодаря на това дете, затова че дори беше готова да ме изчака и да изпусне влака си за Варна, което не се случва всеки ден...", споделя с вълнение и благодарност Донка Вълчева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен базар "Да помогнем на малката Софи" организират в ОУ "Ангел Кънчев"

Благотворителен великденски базар в помощ на дарителската кампания "Да помогнем на малката Софи" организират на 29 и 30 април в III Основно училище "Ангел Кънчев" във Варна.  В двора на учебното заведение в двата дни от 8 до 18 часа ще се предлагат изработени от учениците изделия.  Благотворителната инициатива е по идея на учителите, училищното..

публикувано на 24.04.24 в 11:10

24-ти април – Международен ден в памет на жертвите на геноцида над арменците

Първоначално обявен като Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г. по повод годишнина от началото /1915/ на геноцида над арменците в Османската империя. За първи път се отбелязва през 1989 год. Отбелязва се от всички арменци по света. Арменският геноцид е извършен умишлено и систематично..

публикувано на 24.04.24 в 07:36

По темата "Планета срещу пластмаси" Балчик поставя кошчета за разделно събиране в детските градини

420 кг е резултатът от кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки „За чиста околна среда“, организирана от Община Балчик във връзка с Деня на Земята – 22 април. Основно беше предадена хартия и по-малко пластмаса, обобщи днес управителят на сметосъбиращото предприятие БКС инж. Павел Павлов, отчитайки, че месечно машините събират между 400 и..

публикувано на 23.04.24 в 14:55

Филмират живота около влажните зони от Дуранкулак до Казашко

Започват снимки на пет късометражни филма за влажните зони в региона от Дуранкулак до Казашко. Филмите ще бъдат ползвани за обучителни срещи и ролеви игри, които ще насочат ученици да генерират идеи за устойчиво развитие на района. През август в с. Езерец ще се организира и четиридневен еко лагер, на който участниците ще се запознаят със значимостта..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Безплатна туристическа обиколка във Варна на 1 май

120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат във Варна през 2024 година. 98 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство  със..

публикувано на 23.04.24 в 10:22

В сряда отбелязваме юбилейното издание на "Ден без асансьори"

Тази сряда, 24 април, България ще отбележи десетото юбилейно издание на кампанията "Ден без асансьори". Целта на инициативата е да разпространи посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно. „ Ден без асансьори“  е събитие, което насочва..

публикувано на 23.04.24 в 08:41

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. Във Варна в 8.30 часа в РБ „Пенчо Славейков“ започва Маратонът на четящите хора под надслов „Литературата среща образите“. XXII издание на „Маратон на четящите хора“ търси връзките между пространствата на въображението, които изгражда художественият текст, и..

публикувано на 23.04.24 в 06:27