Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен базар за бъбречна трансплантация

И през днешния почивен ден пред Фестивалния комплекс във Варна се провежда благотворителен базар.

Средствата, събрани от продажбата на книги, ще са за Кристина Генчева.

Жената е майка на две малки деца.
Чуйте още от разговора на Кристина Генчева и Ваня Славова:


Кристина споделя: "По време на втората ми бременност имах бъбречни проблеми. Впоследствие през 2018 г. бях диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност и започнах лечение в отделението по Нефрология на МБАЛ "Св. Марина" във Варна. За съжаление лечението не беше успешно. Липсата на подобрение и на адекватно обяснение за причините за това, ме накара да потърся второ мнение от турска болница в Истанбул. Там, след кръвни тестове и изследвания, ме информираха, че на този етап и в това състояние не може вече нищо да се направи за моето подобрение и ще се наложи да бъде извършена бъбречна трансплантация. Успях да отложа този момент в продължение на три години, но през ноември 2020 г. се разболях от Ковид, което доведе до рязко влошаване на бъбречната функция и направи трансплантацията неотложна. Имам възможност за трансплантация, чрез кръстосано донорство в болница "Флоранс Найтингел" в Истанбул.
Сумата, нужна за самата операция, без последващите разходи, е 20 000 евро.
Срокът, в който трябва да събера средствата е кратък, което поставя семейството ми на още едно изпитание.
Днес, сега, имам необходимост от помощта ви, от приятелската ви подкрепа и добрите ви мисли.
Дарителска сметка : BG63CECB97901083804202 BIC: CECBBGSF

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненски ученик взе златен медал в международно състезание по информатика

Деветокласник от Математическата гимназия във Варна взе златен медал на международно състезание по информатика. Веселин Маркович е част от националния младежки отбор по информатика и математика. В надпреварата са участвали рекорден брой държави - 23. Тази учебна година е рекорда и за Веселин със спечелените 20 меда, от които 8 златни. Той определя..

публикувано на 02.12.21 в 15:06

За поредна година започва кампанията "Да украсим Варна за Коледа"

Oбявяваt начало на традиционната кампания за най-красива коледна украса на обществена или жилищна сграда, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения във Варна. Всеки, който иска да сподели своето усещане за коледна хармония, може да изпрати снимки или кратки видеа на празнична украса на имейл: live.varna.bg@gmail.com , като..

публикувано на 02.12.21 в 14:46

Екскурзоводи рекламират Варна с клипове на няколко езика

Варненските екскурзоводи рекламират Варна с видеоклипове, които имат за цел да популяризират морската столица на 10 целеви пазара от Европа и Русия.  Във видеата за 3-4 минути са представени туристически обекти и възможностите за почивка и забавления, обясни Димитър Йонков, екскурзовод на испански туристи и член на Съюза на екскурзоводите в България...

публикувано на 02.12.21 в 09:45

Наградиха учениците, спасявали възрастни хора при пожара в Рояк

Наградиха учениците, спасявали възрастните хора от капана на пожара в дома в село Рояк. Благодарствени грамоти и книги получиха от областния управител Марио Смърков и от Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието четиримата ученици от средно училище „Св. Климент Охридски” в Дългопол. Те помогнаха за спасяването на голяма част..

публикувано на 01.12.21 в 15:19

Д-р Минас Козмидис: ХИВ/СПИН не трябва да бъде тема табу

Въпреки че светът е постигнал значителен напредък от края на 80-те години на миналия век, ХИВ/СПИН продължава да бъде един от основните глобални проблеми в областта на общественото здраве, отнел живота на милиони хора. По данни на Световната здравна организация за 2020 година, близо 38 милиона души по света живеят с ХИВ/СПИН, от които около 2..

публикувано на 01.12.21 в 15:07

Стани магьосник - подари книга на дете за Коледа

За втора година Национална мрежа за децата провежда кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“. Тя е насочена към деца, които живеят в бедност, деца преживели насилие, деца от приемни семейства или такива, които по други причини не живеят с родителите си. Има много деца, които мечтаят да получат книга, но това..

публикувано на 01.12.21 в 12:48

„Землевеж“ - за живота на числата в Световния ден за борба със СПИН

„Землевеж“ е платформа за представяне на данни от статистически проучвания по достъпен начин за света и България от достоверни източници. Последните месеци „Землевеж“ се радва на няколко хиляди последователи в социалните мрежи, вече звучи и в ефира на Радио Варна. На 1 декември отбелязваме Световен ден за борба със СПИН. СПИН или синдром..

публикувано на 01.12.21 в 09:30
Подкасти от БНР