Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват парковете в няколко села на община Балчик

Безработни са наети да поддържат озеленяването

Община Балчик подготвя проект на стойност 350 хиляди лева, чрез който няколко села ще преобразят съществуващите си паркове, площадки или детски кътове. Финансите се залага да дойдат чрез МИГ Балчик - Генерал Тошево, остатъчен ресурс от изтеклия програмен период, уточни директорът на ресорната дирекция в администрацията Димитър Димитров. Проектът ще обхване пространства за отдих в селата Стражица, Оброчище, Ляхово, Гурково, Соколово, Сенокос и Дропла.

По друга програма от 1 ноември са назначени 13 лица като работници в озеленяването - пет от тях са в Балчик, в Оброчище са двама, по един в Стражица, Гурково, Дропла, Сенокос, Безводица, Ляхово. Всички те са преминали обучение за работа с режещи инструменти в озеленяването. Те ще поддържат обществените площи в продължение на една година и са наети на осемчасов работен ден. Средствата по проекта се осигуряват от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Бюро по труда в момента проучва какви са възможностите за наемане на безработни, които до края на годината да извършват четиричасови аварийно спасителни дейности.

Подробностите чуйте в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновативно мислим, развиваме ценни качества и вървим уверено към бъдещето!

Основно училище „Черноризец Храбър“ – гр. Варна е посветено на усъвършенстването на образователните практики, за да отговори на изискванията на 21 век. "Развиване на дигиталната компетентност за образованието на 21 век" звучи модерно, изпълнено с ентусиазъм и неочакваност. Десет учители от нашият екип се включиха в..

публикувано на 19.07.24 в 14:15

Обявиха дарителска кампания в помощ на пострадалите от пожарите в община Болярово

Община Болярово обяви дарителска сметка за пострадалите от пожарите в последните дни.  „Отправяме молба за съпричастност към всички които могат да помогнат", каза кметът на пострадалата от огнената стихия община. Той благодари на всички, които помагат на терен и на всички, които помагат с хранителни продукти и вода.  Поклон пред вас,..

публикувано на 19.07.24 в 14:13

Предстои третото издание на земеделското изложение "Ден на полето"

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение „Ден на полето“. Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и селскостопанска техника. Тази година форумът ще се проведе в землището на село Попгригорово от 23 до 25 юли...

публикувано на 19.07.24 в 14:10

МОН публикува второто класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас, съобщиха от пресцентъра на Министерството Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg/ с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли 2024 г. 

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Авиокомпания предупреждава пътниците да са на летището три часа по-рано заради срива в IT мрежата

Авиопревозвачът Wizz Air предупреждава клиентите си да отидат на летището поне 3 часа преди полета си днес заради технически проблем и прекъсването на глобалната IT система. По време на прекъсването се предлага безплатно чекиране на летището.  От компанията посочват, че очакват потенциални смущения. Подобно на всички авиокомпании днес, Wizz Air е..

публикувано на 19.07.24 в 13:32

Заради високите температури спират камионите във Варненско днес

От 13 ч. до 21 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Варна, Разград, Шумен и Силистра, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ..

публикувано на 19.07.24 в 12:23

В Дропла затварят пътища: На село не ни смятат за хора! Искаме вода!

Една седмица безводие се канят да "честват" жителите на балчишкото село Дропла на 20 юли. Възрастните хора в селото не помнят за такъв дълъг период да е липсвала питейната течност в селото. От миналия четвъртък село Сенокос също е без вода. Там и в село Дропла в ниските части снощи започна да се появява водата, но днес отново намалява, песимист е..

публикувано на 19.07.24 в 12:15