Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители от Варна пяха, танцуваха и рецитириха за децата си

6
Снимка: ДГ "Иглика"

Празнична и вълнуваща е тази седмица във варненската детска градина № 23 „Иглика”, а поводите са цели три. Малчугани, учители и родители заедно отбелязаха рождения ден на новия корпус на забавачницата, празника на християнското семейство и деня на поздрава по един забавен и нестандартен начин. Вместо децата да подготвят празнична програма, този път в ролята на певци, танцьори и разказвачи на приказки влязоха техните родители, разказа в интервю за Радио Варна старшият учител Нели Маринова. Всички поздрави към децата са били записани на видео и излъчени пред децата, докато са на градина.

Какви виртуални поздрави подготвиха родителите Мая Йорданова, Емилиян Симеонов и Беатрис Йорданова, чуйте от самите тях в репортажа в прикачения звуков файл:

Пандемията от Ковид, която преобърна живота на всички ни, отдалечи родителите от случващото се в детските заведения. Заради спазването на противоепидемичните мерки тържествата станаха виртуални, с публика и аплодисменти, но от разстояние – пред монитора на телефона или компютъра.

За да приобщят родителите педагозите от градината ги канят те да подготвят празнична програма за своите деца и техните връстници. С радост откликват много семейства, включвайки се с интересни и забавни хрумки, завидни актьорски умения и певчески способности. Ефектът е постигнат, категорични са родители и учители. Децата виждат мама и татко, кака и батко в различна светлина. Реакциите на малчуганите са били от възторг, неописуемо щастие до сълзи от радост и умиление.

Част от изпълненията на родителите може да видите във видеото:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Умения за спасители демонстрираха варненски младежи

Състезание по водно спасяване "Млад спасител - 2024" се провежда на Южния плаж във Варна, под басейн „Приморски“. В това 11-то издание на издание на националното състезание участват 86 деца и младежи, разпределени във възрастови групи. Дисциплините са четири - плуване в открити води, плажни флагове, щафета /плажен спринт/ и направа на..

публикувано на 11.09.24 в 12:28

Дъждовно време в сряда

Днес ще е предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. На места ще има по-значителни сумарни количества. Следобед валежите ще отслабнат, а облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток, който постепенно ще се преориентира от запад-северозапад. По време на валеж е възможно временно, но рязко усилване на..

публикувано на 11.09.24 в 05:53

Норвежки журналисти подготвят предаване за Варна и Българското Черноморие

Норвежки журналисти са на обиколка на  Българското Черноморие, за да съберат материал за предаване и печатни издания, които ще рекламират страната ни на север, като атрактивна туристическа дестинация, съобщават от общинския пресцентър. Заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова посрещна гостите във Варна.  Посещението е организирано от..

публикувано на 10.09.24 в 16:30

Няма основание да се повишава цената на кафето

Ритуалът с пиенето на кафе, свещен момент за милиони хора по света, става все по-скъпо удоволствие.  През последните години цената на кафето се повиши значително, предизвиквайки безпокойство както у потребителите, така и сред компаниите в сектора.  Опасенията са, че тази възходяща тенденция ще продължи заради климатичната криза, която..

публикувано на 10.09.24 в 09:35

Увеличават се смесените бракове във Варна, най-много сватби между украинки и българи

От началото на годината до края на август са сключени 748 брака,112 от тях са смесени.  Най-много са сватбите между българи и украинки, но има младоженци и от Испания, Германия, Турция, дори от Австралия. Голям е интересът към сватбите на дати, в които цифрите на датите и месеците съвпадат, както и в точен час, предварително изчислен от астролози..

публикувано на 09.09.24 в 16:45

Археологически разкопки на късноантичната крепост в кв. "Хоризонт" в Балчик, търсят се работници

Исторически музей - Балчик и СУ "Св. Климент Охридски" от днес започват разкопки на Късноантичната и  ранносредновековна  крепост в кв. "Хоризонт" в Белия град. Те ще продължат до края на септември. Търсят се хора за работа на обекта, съобщи директорът на музея Радостина Енчева.   (За допълнителна информация тел: 0895554037). Археологическо то..

публикувано на 09.09.24 в 16:10

Лесна работа: Разходка с куче - продължение

В миналото издание на рубриката „Лесна работа“ чухте как започва разходката с домашния ми любимец. Той непринудено и от сърце произвежда няколко събития и се втурва с отдаденост да разравя купчинка пръст. Възмутен старец настоява да разбере какво копае животинката. Отговорно го информирам, че кучето търси трюфели. Ще ставаме богати. Пределно..

публикувано на 09.09.24 в 14:30