Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова медицинска апаратура за села в Община Добричка

Ремонти на лекарските кабинети в здравните служби по селата в община Добричка предстоят през следващата година. От местната администрация са поели ангажимент и за закупуването на нови кардиографи.

Необходимостта от обновяване на сградния фонд и инвестиране на средства за нова апаратура беше обсъдена по време на среща между кмета на община Добричка Соня Георгиева и общопрактикуващите лекари, работещи на територията на 68-те населени места в общината. Обсъдено е състоянието на лекарските кабинети и помещенията в здравните служби в селата.

Над 112 хиляди лева са инвестирани за последните две години за подобряването на здравните услуги, като Соня Георгиева е поела ангажимент да се планират нови строително-монтажни дейности в селата.

Според лекарите най-нуждаещи към момента са здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа. Ще бъдат купени и кардиографи и хладилници за съхранение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : На  25.07.2024 от 09:00 ч. до 10:00 ч.   и от 14:00 ч. до 15:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна -..

публикувано на 25.07.24 в 05:56
Резерват

Времето ще е облачно с валежи

Днес облачността ще е по-често значителна с валежи от дъжд, на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север и северозапад, който привечер във вътрешността ще отслабне. Максималните температури ще се понижат и днес ще са между 24° и 29°, за Варна около 29°...

публикувано на 25.07.24 в 05:56

Обявиха процедура за ремонта на общежитието "Михаил Колони"

Община Варна обяви процедура за провеждане на пазарни консултации за ремонт, рехабилитация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Центъра за професионално и личностно развитие - средношколско общежитие „Михаил Колони“. Проектът е финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от общинския пресцентър...

публикувано на 24.07.24 в 18:05

С общоградско честване Варна ще отбележи 146 години от Освобождението на града

Община Варна организира общоградско честване по повод 146 години от Освобождението на Варна. Церемонията включва тържествен военен ритуал с полагане на венци и цветя. Събитието  ще се проведе на 27 юли (събота) от 10:00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“ на ул. „27 юли“ №9. Организатор на церемонията е Община Варна...

публикувано на 24.07.24 в 17:46

ВАС реши: Отиваме на избори за район "Приморски"

Върховният административен съд оставя в сила решение от 26 март т. г., с което Административният съд във Варна потвърди отстраняването на кмета на район "Приморски" Николай Желязков от поста. Тогава съдът отхвърли жалбата на Николай Желязков срещу решение на Общинската избирателна комисия във Варна, с което предсрочно са прекратени пълномощията му...

публикувано на 24.07.24 в 16:55

Във Варна организират кампания за пострадалите от пожарите в с. Воден

Варненският бизнесмен Панайот Цветков и неговите служители за втори път организират кампания за дарения за пострадалите от пожарите в село Воден, община Болярово. Цветков разпространи съобщение в социалните мрежи, че заминава за Воден и ако някой иска, може да се присъедини към инициативата. Събират се консервирани храни и..

публикувано на 24.07.24 в 16:20

Земеделски производители заявиха протестна готовност, настояват за спешни действия на правителството

От Националната асоциация на зърнопроизводителите в България настояват за спешни действия на правителството по отношение на селскостопанския бранш. Земеделските стопани са категорични в исканата оставка на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетентност в работата ѝ и заявяват готовността си за следващи протести, ако..

публикувано на 24.07.24 в 15:54