Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дежурна група на повикване обработва улиците на Добрич през зимата

| обновено на 20.01.22 в 17:38
2
Снимка: Радио Варна,Г.Гаврилова

Метеорологичната обстановка в Добрич се следи през час, когато се очаква снеговалеж и заледяване. Например, на студения 18 януари, машините за опесъчаване са били по улиците на Добрич малко след 4 часа сутринта и до 8 часа всички пътни артерии са били обработени срещу заледяване. Това каза Калин Рачев от фирмата, който поддържа уличната мрежа в Добрич през зимата.

Той обясни, че има дежурна група, която реагира на сигнали в рамките на 30 минути. Времето се следи и през нощта. Не можем да си позволим улиците на Добрич да останат заледени, категоричен е той. Коментарът му е в контекста на обстановката във Варна на същия 18 януари, когато зимата пак изненада и по улици и тротоари се образува поледица, когато само простата логика подсказва, че заледяването става вечер.
Чуйте подробностите от разговора на Валери Великов с Калин Рачев:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина нашият колега Донка Бърдарова

Донка Бърдарова е дългогодишен журналист, общественик и част от ръководството на Радио Варна. Постъпва в медията през 1972 г. като заместник-главен редактор на Програмата на български език. Отговаря за работата на културната, обществено-политическата, морската и музикалната редакции. От 1979 г. е главен  редактор. По нейно предложение започва..

публикувано на 31.07.24 в 21:27

Обсъждат промени в организацията на движението край мола на ул. "Акад. Андрей Сахаров"

Ръководствата на Община Варна и на търговския център на ул. "Академик Андрей Сахаров" ще предприемат съвместни действия за облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на движението в района на мола. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев, собственика на търговския център и директора му Иво Генов бяха обсъдени конкретни..

публикувано на 31.07.24 в 19:15

Втори ден протест срещу спирането на светофара след кръговото на "Почивка" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Утре заместник-кметът Илия Коев ще обсъди на оперативка ситуацията и исканията на хората. Те ще очакват отговор и вечерта излизат отново на протест.  Искат да знаят кой е издал заповедта за спирането на светофара, докога ще продължи това временно спиране. Според тях промяната е безсмислена и не решава проблема на хората от Горна и Долна..

публикувано на 31.07.24 в 18:45

Община Варна: Всички училища ще започнат учебната година в собствените си сгради

Всички училища ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно след среща на общинското ръководство и директорите на училищата във Варна.  Община Варна спечели финансиране от..

публикувано на 31.07.24 в 17:55
Община Балчик

11 хиляди лева печалба отчита общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик

11 хиляди лева е печалбата за 2023-та на общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик.  Докладът за финансовото състояние на търговските дружества през 2023 година влиза на вниманието на местния парламент на 1 август. МБАЛ Балчик ЕООД е реализирало приходи от обичайната си дейност в размер на 3,579 млн.лв., от които предоставена..

публикувано на 31.07.24 в 17:35
Пожар край Харманли

Специалист за BG-ALERT: Липсва визия какво да се прави при бедствие

Системата за ранно оповестяване при аварии и бедствия  BG - ALERT   трябва да бъде последното звено от една всеобхватна организация за прецизно и последователно въвеждане на нива за предупреждение. Това каза за Радио Варна Атанас Кръстанов - специалист по природни и индустриални бедствия от информационната платформа "Климотека". По думите..

публикувано на 31.07.24 в 17:10

Биляна Раева: Варна няма да изтърве тези 100 милиона, ако администрацията си свърши адекватно работата

ГЕРБ-Варна заподозряха кмета на морската столица Благомир Коцев в стартиране на предизборна кампания. Припомняме, че след последната сесия на Общинския съвет Коцев на свой ред обвини общинските съветници, които не подкрепиха гласуване на средства, с които да бъдат платени доклади за съвместимост на проекти, нужни за получаване на 100 млн. лева от..

публикувано на 31.07.24 в 16:09