Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Цончо Ганев: Престъпна група е ощетила бюджета на Варна с десетки милиона лева

Цончо Ганев

Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица в Дирекция "Местни данъци и такси" в община Варна. Това съобщи днес вътрешният министър Бойко Рашков. Той отговори на въпрос на заместник-председателят на НС Цончо Ганев от "Възраждане".

„Бюджетът на община Варна е ощетен с десетки милиона лева. Некой не може да кажа за колко пари точно говорим, защото тази схема не е от година – две“, каза Цончо Ганев в предаването на Радио Варна „Пост фактум“..

„Става дума за това, че голям хотел, който е трябвало да плаща данък от над 200 хиляди лева на година, е плащал по 400 лева. Говорим за много мащабни измами и злоупотреби с такса „Смет“ за хиляди лева“, каза депутатът и даде друг пример: „Коли за половин милион са регистрирани като втори или допълнителен автомобил, че да се плаща по-нисък данък“.

„Няколко пъти повдигах тази тема в Общинския съвет, но не получавах никакви адекватни отговори, камо ли документи. В крайна сметка се оказа, че някои са върнали декларациите си от предходния период и вече не са регистрирани като бараки“, коментира още Цончо Ганев.ВИЖТЕ ОЩЕ

Многофункционален кабинет откриха в ТУ-Варна

Многофункционален кабинет за специалисти и студенти, KBC Collab Space, бе открит в ТУ – Варна. Събитието бе част от проявите по повод 60-годишнината на университета. Новата придобивка е уникална като изпълнение, каза за Радио Варна Тодор Петков – главен мениджър на фирмата – партньор по проекта. Той е за нуждите на Технически университет и..

публикувано на 26.05.22 в 12:48

Председателят на КЗП е освободен от поста си

Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков. Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на..

публикувано на 26.05.22 в 11:45
Район

Няма работна ръка за косене на тревата във Варна

Липсата на работна ръка е причината за забавяне на косенето в районите на Варна. Това каза Тихомир Тимов, началник отдел "Общинска инфраструктура". По думите му няма достатъчно косачи, а заради дъждовете тревата избуява много бързо. Седем са наетите фирми за извършване на тази дейност, като всеки район работи с една определена, обясни Тимов. Многобройни..

публикувано на 26.05.22 в 10:50
инж. Пеньо Ненов

Пеньо Ненов, кмет на Бяла: Има драстичен ръст на покупките на имоти в Бяла

Наблюдава се тенденция все повече хора да търсят спокойствието на по-малките населени места. Категорично това важи и за варненската община Бяла. От Ковид пандемията насам и въвеждането на дистанционния начин на работа от вкъщи допринася още повече за отдалечаването от големите градове. Това разказа в интервю за Радио Варна инж. Пеньо Ненов -..

публикувано на 26.05.22 в 07:45

Слънчево, следобед с краткотрайни валежи

Денят ще започне с предимно слънчево време. Около и след обяд с обръщане на вятъра от запад-северозапад и временно усилване първо във вътрешността, а по-късно и по крайбрежието, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максимални температури между 27° и 32°, по крайбрежието 23°-28°,..

публикувано на 26.05.22 в 05:51

Адресите без ток

На 26.05.2022 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - кв. Виница, м-ст Ален мак, м-ст Варна Йолу, м-ст Траката, м-ст Фатрико дере, ул. Св. Параскева, ул. Свети Мина, ул. Цар Борис III, ВиК на ул...

публикувано на 26.05.22 в 05:00
архив

До края на май местят близо 7000 украинци от Варна в други градове

Близо 7000 украински бежанци ще бъдат преместени от курортите край Варна във вътрешността на страната от 28 до 31 май с жп транспорт.  В момента продължава анкетирането на бежанците и организирането на логистиката с конкретните места, където ще бъдат настанени. Това каза Благомир Коцев , областен управител на Варненска област по време на..

обновено на 25.05.22 в 16:32