Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесна работа: Укротяване на Тигъра


Лесна работа: Укротяване на Тигъра

Ето го отново вълнуващото усещане за онова невероятно и абсолютно неизвестно нещо, което ни очаква зад ъгъла!

Тръпката да научим какъв ще бъде пълнежът на бонбона: карамел, ягоди, мента, натурален шоколад с люти чушки... Вариантите са много, точно както и пътищата ни в дните и месеците, които следват.

Според китайския астрологичен цикъл, през нощта срещу първи февруари Белият метален вол тихичко отстъпва от приемната на Съдбата и любезно предоставя удобното си ръководителско кресло на Черния воден тигър Ян. Сладко име за тигър. Той, впрочем, щял да се разпорежда с някои случки от живота ни до 22 януари 2023 година.

Лично аз много харесвам усещането за неизвестност. Каквито и предполагаеми картини на бъдещето да рисува въображението, в крайна сметка, онова което преживяваме на следващия етап от пътя, зад пресечката, зад житейското кръстовище, зад всяка допустима и видима част, винаги е различно, завладяващо и чаровно с изненадите, които поднася. А тръпката да се гмурнем в него и да го изследваме от първата до последната секунда е живецът, който допълва блясък в очите.

Но хората са различни. Мнозина се чувстват по-комфортно, поставени във въображаемите рамки на астрологичния календар. Това им дава сигурност. Да видим!

Като всеки любител на неочакваните обрати, непредсказуемите събитията, които променят сюжета, зачеркват обичайното всекидневно еднообразие и изискват вглъбяване в действието, аз доволно потривам ръце. Тигърът услужливо щял да ни предостави изброените удоволствия. Информацията достига до нас с любезното съдействие на астролозите и на китайския хороскоп. Казват, че имаме шанс да реализираме най-смелите си мечти.

Годината щяла да бъде бурна и динамична, изпълнена с изкушенията на безброй предизвикателства и рискови ситуации.

В случай, че ви хрумва въпрос: „Как да укротим Тигъра?“, странно, но той не съвпада с актуалната класация на най-често задавани въпроси. Там, ако си спомняте, в Русия питаха най-много: „Какво е „симпъл-димпъл?, в Украйна се интересуваха как да се омъжат, в Съединените Американски Щати - как да бъдат по-привлекателни, а ние се вълнувахме от най-естествените общочовешки неща: какво да ядем, как да напишем есе и как да се сдобием със зелен сертификат. Тигърът вероятно ще влезе в следващата годишна класация.

Но факт е, че в икономическо отношение той започва ударно. В буквалния смисъл. Имам предвид досадната инфлация. Ако последваме традиционния модел за защита, както го направиха на други места по света, ще обиколим магазините, ще огледаме стоките, ще подберем онези от тях, които са най-уязвими на инфлация, ще ги изкупим и ще ги натъпчем в килера. Предния път се изложихме с тоалетна хартия. Сега да видим накъде ще се втурне прозорливата мисъл. Впрочем, при правилно подбрани стоки, нещата работят относително добре.

Какво още за тигъра? Би се отнесъл с уважение, в случай че отвърнем на икономическите му шамари с приятна доза агресивност в сферата на личните финанси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илиян Илиев е Пъпешар на годината в Българево

Илиян Илиев е Пъпешар на годината, обявен на Празника на пъпеша в с. Българево. Вчера бе първият ден от празника, който събра жители и гости на селото и изпълни двора на училищния парк с много настроение. Кметът на най-голямото село Георги Янев пожела на бостанджиите да не губят занаята си през годините и да отглеждат прочутите златни и сладки пъпеши. В..

публикувано на 28.07.24 в 11:05

Концертите през август на сцена "Раковина" (ПРОГРАМА)

В почти всеки ден от месец август в Морската градина ще се провеждат концерти на сцената "Раковина". Програмата включва музикални изпълнения от различни жанрове, поетични вечери и танцови спектакли. Изпълнители от Международния фолклорен фестивал "Варненско лято", който ще се проведе от 29 юли до 1 август, също ще се включат в програмата.  На 29..

обновено на 28.07.24 в 10:12

Почистват Морската градина с благотворителна кауза

„Смет за добро“ - благотворително събитие „Равен старт за всеки“, организират варненският Клуб Ротаракт съвместно с представители на частни фирми и община Варна. Проявата включва почистване на Морската градина и събиране на средства за Центъра за специална образователна подкрепа, съобщи за Радио Варна Димитър Георгиев от организаторите. Целта е..

публикувано на 28.07.24 в 07:05

146 години от освобождението на Варна

С тържествен военен ритуал и полагане на венци и цветя пред паметника в двора на Духовно - просветния център "Св. Архангел Михаил" беше отбелязана 146-та годишнина от освобождението на Варна от турско робство. Областният управител проф. Андрияна Андреева, кметът на Варна Благомир Коцев, председателят на ОбС Христо Димитров, началникът на щаба на..

публикувано на 27.07.24 в 12:04

Празник на пъпеша в Българево

Производители и любители на пъпеша ще се събера на традиционния празник на плода в село Българево през почивните дни. Събитието, превърнало се в емблематично за каварненското село, се провежда за 16-та поредна година, съобщава  кореспондентът ни Мая Райнова. Събитието се организира от НЧ „Народен будител-1940“, Община Каварна и кметството в..

публикувано на 27.07.24 в 11:06

Райчо Райчев е новият "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Основателят и изпълнителен директор на водеща у нас аерокосмическа компания Райчо Райчев беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.  Началникът на учебното заведение флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров връчи медал и диплом за най-високото почетно звание.  Началникът..

публикувано на 26.07.24 в 16:14

"Пальо Баня фест" в село Баня

За втори път бургаското село Баня ще бъде домакин на „Пальо Баня фест“. Той е организиран от местната артистична общност, защото в селото през лятото си почуват много хора на изкуството. Фестивалът е тридневен. Започна днес 26 юли и ще продължи до неделя 28 юли.  "Пальо Баня" е местността, където се е намирало старото село Баня. Заради редица набези..

публикувано на 26.07.24 в 15:30