Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как ще се провежда тазгодишната „Нощ на книгите за Хари Потър“

За осма поредна година предстои „Нощ на книгите за Хари Потър“. Този път темата е „Магически пътешествия“.

По традиция глобалната инициатива се отбелязва в първия четвъртък на февруари по идея на британските издатели на романите. На 26 юни тази година ще се навършат 25 години от излизането на английски език на първия том от поредицата - „Хари Потър и философският камък“. Чрез тематични игри с костюми, декорация и избрани моменти от книгите малки и големи читатели се потапят в света на литературата и въображението за  Хари Потър.

За Варна организаторът на събитието Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" - Варна е избрал среща в платформата ZOOM - поканата е за "Магическо ZOOM пътешествие" с любимите герои от книгите за Хари Потър на Джоан Роулинг. Начален час: 15.00ч.

За Добрич от Регионалната библиотека "Дора Габе" - Добрич съобщават, че преместват събитието за по-късна дата - вместо на 3 февруари на 12 февруари 2022 г. /събота/. Поканата е с начален час 16.00, а участието е с предварително записване: на място в сектор Работа с деца, на e-mail: kids@libdobrich.bg, както и на телефон: 058 602574

За Бургас е предвидена среща в Конферентната зала на Регионалната библиотека "Пейо Яворов". Поканени са всички почитателите и феновете на чародейните книги, а организаторите предвиждат различни състезания - за най-добра рисунка, есе, костюм, или видео по магическата тема. Началният час е 19.00.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт за Освобождението на Варна на площад "Независимост" на 27 юли

На 27 юли от 20.30 часа, в традиционния концерт на площад „Независимост“ по повод Освобождението на Варна от османско владичество, оркестърът на Държавна опера Варна ще поднесе на варненци и гостите на Варна интересна програма от български и руски композитори. Кръстин Настев ще дирижира концерта, в който участват солистите на оперния театър Линка..

публикувано на 22.07.24 в 16:14

В събота започва 15-ото издание на Дните на класиката в Балчик

От 20 до 28 юли в Балчик ще се проведе поредното 15-о издание на Дните на класиката. Първата фестивална вечер е посветена на пианото и поверена на Аглика Генова и Любен Димитров. В неделя край морето в Белия град ще гостуват Стоян Караиванов и неговият оркестър "Либертанго". Барокови превъплъщения в изпълнение на Добричкия камерен оркестър ще звучат на..

публикувано на 19.07.24 в 14:54
Художествената галерия в Балчик

Откриват изложбата "Хоризонти" на Николай Тихолов в Балчик днес

От 19 юли до 16 август Художествената галерия в Балчик представя "Хоризонти"- изложба на Николай Тихолов. Откриването е днес, 19 юли, от 18:30 часа. Николай Тихолов е роден в гр. Кюстендил. Завършил е Средно художествено училище по приложни изкуства, гр. София (1987) и Педагогически колеж по изобразително изкуство в гр. Дупница (1991). Притежава..

публикувано на 19.07.24 в 08:50

Магърдич Халваджиян представя автобиографията "Без реклами" във Варна

Автобиографията "Без реклами" представя Магърдич Халваджиян в Концертното студио на Радио Варна от 18 часа днес.  В автобиографията си „Без реклами“ Магърдич Халваджиян повдига завесата и разкрива всичко от своето минало - без сценичен грим, откровено, лично. Като в приятелски разговор телевизионният визионер грабва вниманието на книжните зрители и..

публикувано на 18.07.24 в 17:12

Мюзикълът "Дух" с премиера на открита сцена днес във Варна

С две премиерни дати - на 17 юли и 28 август, Държавна опера Варна включва най-новия мюзикъл „Дух“ в програмата на XV Опера в Летния театър. "Дух" е създаден по едноименния холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг. Автор на либретото е Брус Джоел Рубин, а музиката е на Глен Балард и Дейв Стюарт.  Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли,..

публикувано на 17.07.24 в 13:52

“Моят Балчик” на Надежда Александрова до 1 август в ХГ

Надежда Александрова експонира свои творби за втори път в Художествена галерия – Балчик. Изложбата е озаглавена ,,Моят Балчик" и представя 36 живописни платна. Вдъхновението е черпено от суровите варовикови скали, прекрасната архитектура, тихите и стръмни улици, които спират дъха и носят една особена енергия, присъща само за Балчик. Копнежът и към..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Концерт в "Аладжа манастир" на 29 юли

На 29 юли (понеделник) от 14 часа, в музеен комплекс "Аладжа манастир", ще се проведе концерт на Дамския камерен хор при храм "Св. Атанасий" под надслов "Духовен полет на крилете на църковните песнопения и българските народни песни". В програмата ще прозвучат произведения от български и чужди композитори. Диригент: Евгения Григорова; с олисти: Светлана..

публикувано на 15.07.24 в 15:19