Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБАИ – партньор на Регионален форум за авиосвързаност и туризъм с фокус Бургас

Автор:

На плескавица в Сърбия и на странджанско „дядо“ за ден с GullivAir, защо не? Линията Бургас – Белград ще е една от основните теми, която ще се обсъжда на предстоящия Регионален форум за авиосвързаност и туризъм в Бургас. Събитието ще се състои на 22 февруари 2022 г. в град Бургас. Организатори са асоциация „Рафаел-инфо, култура и туризъм“ Бургас, в партньорство и сътрудничество с Асоциацията на Българската авиационна индустрия (АБАИ), Община Бургас и с подкрепата на общините от Бургаски Черноморски Туристически Район. Очаква се мероприятието да се състои под патронажа на Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на туризма.

Форумът акцентира върху неизползвани възможности за свързаност и туризъм с реализирането на нови полети и дестинации с фокус от/до летище Бургас. Мероприятието има за цел да насочи вниманието към успешно осъществяване, развитие и целогодишно задържане на дестинации от морския град. Това би могло да стане чрез общо сътрудничество и комуникация между авиосектора и туристическия бранш, както и всички участници по веригата със заявено желание за обща подкрепа в посока развитие на всяка възможност, даваща допълнителен стимул за по-бързо излизане от COVID-кризата. В тази връзка Валентин Атанасов – основател на „Рафаел-инфо, култура и туризъм“ – Бургас заяви:

„Визираме Бургас, защото е най-зле целогодишно /с 2 полета, но пряко/косвено касае и Варна, общините около и близо до морето, които също могат да бъдат интересна дестинация и извън сезона! Конкретно предложихме на АБАИ създаване на полет от Бургас до Белград, което допадна на GullivAir, и ще го разгледаме на форума, но има и още възможности, които също ще се дискутират!“

Тодор Иванджиков – председател на АБАИ каза:

„В началото на 2022 си поставихме за цел да направим авиосекторът приоритетен за държавата. Това няма да може да стане без пряко сътрудничество между туроператори, туристическите асоциации и превозвачите. Считам, че Форумът ще бъде „първата копка“ на едно дълготрайно и ползотворно сътрудничество, което ще даде своите резултати в много кратък срок“.

Списъкът на участниците във Форума все още не е пълен. Важна роля ще има концесионерът на морските летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Очаква се включването и на други авиокомпании и фирми в бранша. Г-н Атанасов допълни:

„Надяваме се да положим едно добро начало на ежегоден национален форум – диалог между ресорите и участващите в тези важни сектори, като добавим и трансграничните и международни връзки и партньорства!“

Наред с горепосочената линия Бургас – Белград, ще бъдат представени и други възгледи на GullivAir за рентабилни полети. Ще бъде обсъдена и възможността сезонната линия Бургас – Виена, изпълнявана от а/к Lauda Air, да стане целогодишна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Синята зона във Варна няма да работи в неделя

Синята зона във Варна няма да работи утре, съобщи кметът на града Благомир Коцев в профила си във Фейсбук. Причината е провеждането на варненския маратон, който посреща 1,200 бегачи от 33 държави. "Да слезем от колите си и да повървим заедно с тях!", написа още Коцев. Още от тази вечер в 20 часа до утре в 15 часа, заради провеждането на..

публикувано на 11.05.24 в 14:12

От "Аз вярвам и помагам" призовават с пластмасовите капачки да не се предават други предмети

От благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам", в помощ на хиляди бебета, призовават да не се предават други пластмасови предмети, различни от капачки. Тази година от организацията се натъкват на неочаквани находки. Те напомнят, че не са депо за отпадъци или рециклираща компания, а доброволци, обединени от благородна кауза. Сред откритите вещи..

публикувано на 11.05.24 в 12:54

Пускат водата на хиляди варненци след 12 часа суша

 Аварията, която остави хиляди варненци без вода 12 часа, е отстранена. Пускането се извършва поетапно в периметъра, заключен между бул. "Левски" , ул. "Царевец" , бул. "Княз Борис 1-ви" , бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков", съобщават от ВиК дружеството.  През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

публикувано на 11.05.24 в 12:40

Започва удостоверяването на съответствието на машините

В 10:00 часа ще стартира процеса по удостоверяване на съответствието на машините за вота 2 в 1. Техническите устройства бяха предадени на Министерството на електронното управление вчера, след края на работния ден, от Централната избирателна комисия, съобщават оттам. Екипите, ангажирани с дейността, ще работят в режим, който да гарантира завършването на..

обновено на 11.05.24 в 11:15

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна (ВИДЕО)

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се проведе днес,  11 май, от 10 часа. В него участие взеха кандидати за народни представители, които дискутираха по темата  „Регионални политики за решаване на проблемите на Черноморието и..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

Авария оставя до обяд хиляди варненци без вода

До около 12 часа без вода ще са варненци заключени между бул. "Левски", ул. "Царевец", бул. "Княз Борис I", бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков". Причината е авария на магистрален водопровод, а хората са без вода още от полунощ. През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

публикувано на 11.05.24 в 08:54

Фолклорен и кулинарен празник в Белослав

Втори фолклорен и кулинарен празник ще се проведе в Белослав. Специални гости ще бъдат Ути Бъчваров и Валя Балканска. Празникът е днес в местност "Авренска поляна", а началото е точно в 9 часа с кулинарната програма. В 10 часа започват и фолклорните изпълнения на групи и състави от Белослав и селата Страшимирово, Езерово и Разделна. Ето и..

публикувано на 11.05.24 в 08:22