Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт 77 години НУИ "Добри Христов" днес във Варна

В 18:30ч. в Градската художествена галерия във Варна започва концерт, посветен на 77 години от създаването на Националното училище по изкуствата "Добри Христов". Стилна концертна програма са подготвили Струнният оркестър, Духовият оркестър, Китарният ансамбъл, Представителният народен хор, солисти, и камерни формации от училището.

На 25 февруари 1945 г. основателите на Варненското музикално училище за пръв път се представят пред публика и с този свой силен артистичен жест огласяват пред обществеността в морския град високите цели на своята педагогическа мисия. 

Концертът е с вход свободен, и ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна започва Десетият кинофестивал за късометражни филми "Карантината"

Днес, 6 август, започва Десетия международен кинофестивал за късометражни филми "Карантината". Събитието се открива от 20 часа  пред едноименното рибарско селище на плаж "Аспарухово".  Музикалните сетове започват от 20 часа, а прожекциите - час по-късно.  Фестивалът продължава до 10 август, а входът за него е свободен.  Организаторите..

публикувано на 06.08.24 в 14:30

Джаз до морето тази събота и неделя в Езерец

За шеста поредна година тази събота в село Езерец ще се проведе станалият вече традиционен фестивал на джаз музиката, известен сред хората под името ДжезЕрец. Музикалното събитие се организира от пианистката Павлета Проданова, чието вдъхновение е съчетанието от прекрасна музика с уникалната дива природа на Северното Черноморие. Джаз до морето ще зарадва..

публикувано на 06.08.24 в 11:15

До 15 август приемат заявки за участие в конкурса "Надежди, таланти, майстори" в Добрич

До 15 август е крайният срок за подаване на заявки за участие в XXVII Международен младежки музикален конкурс ,,Надежди, таланти, майстори“. Той ще се проведе в дните от 6 до 10 септември в Добрич. Почетен председател на журито и вдъхновител на конкурса за класическа музика е проф. Виктор Чучков. В Международния младежки музикален конкурс категориите..

публикувано на 06.08.24 в 10:45

Във Варна представят историята на българската рейв култура

История на българската рейв култура представят във Варна на 9 и 10 август. Между 16 и 22.30 часа в петък и събота посетителите ще могат да се запознаят с последния проект на визуалния артист Владислав Илиев, а мястото е културното пространство  ReBonkers на  ул. "Барутен Погреб" 4.  Фотокнигата  “Български Рейв Архив” е естествено продължение на..

публикувано на 05.08.24 в 16:21

Завърши четвъртото издание на конкурса за таланти "Бъди звезда"

На 25-ти 28-ми юли 2024г. в град Варна се проведе Четвъртото издание на конкурса за талантливи деца в сферата на изкуството "Бъди звезда" . В рамките на състезателната програма приблизително 500 млади таланти от цялата страна се изявиха в Концертното студио на Радио Варна и залата на Юнашки салон. Чрез явно гласуване бяха оценени..

публикувано на 05.08.24 в 15:30

Къде е тайната на "Последният милион"?

След цикъла романи „Самодивски сезони“ – „ Орисано“, „Откраднато“, „Обречено“, „Опазено“ -  съвременен поглед към митологията на българския фолкор и фентъзито, Искра Урумова, дългогодишен тв журналист представя новия си роман - "Последният милион". Искра Урумова: Всички имаме нужда от чудеса Откраднете си магия с Искра Урумова Искра..

публикувано на 05.08.24 в 11:37

Изложба във Военноморския музей представя морските традиции, суеверия и ритуали

Във Военноморския музей във Варна на 9 август, петък, от 11 часа, ще бъде открита изложбата „Морски ритуали и традиции“.  Експозицията обхваща  различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните моряшки вярвания, обредни практики и суеверия. С богатство от експонати, графичен материал и специално разработено приложение..

публикувано на 05.08.24 в 09:54