Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България" организира мълчалив протест пред Руското консулство във Варна

| обновено на 24.02.22 в 22:07

Общински съветници и членове на "Демократична България " организираха протест пред сградата на Генералното консулство на Русия във Варна. Те присъстваха мълчаливо с плакати срещу войната, заедно с тях дойдоха отново и украинци от морската столица. В края на седмицата се очаква и по-мащабен протест.
Повече чуйте в звуковия файл.

Снимки: Румен Сарандев






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още един депутат напусна ПГ на ДПС

Хюсни Адем напусна Парламентарната група на ДПС.  Така в парламентарната група с председател Делян Пеевски остават 22 души. Депутатите, изключени от ПГ на ДПС, които заеха страната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, стават вече 25. "Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

Варненската полиция арестува мъж при опит да открадне раница на плажа

Мъж се е опитал да открадне раница, оставена без надзор на един от централните варненски плажове. Служителите на реда са заловили 59-годишния извършител, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Раницата е била без надзор, а в нея имало лични документи и пари. 59-годишният мъж, от Благоевград, е бил осъждан преди.  Той е..

публикувано на 17.07.24 в 09:57
Снимката е илюстративна

34-годишен загина при катастрофа край с. Старо Оряхово

34-годишен турски гражданин е починал вследствие на пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.  Вчера около 04.17 часа по пътя Бургас – Варна, на около 400 метра преди началото на с. Старо Оряхово, е възникнала катастрофа. Водачът на лек автомобил е изгубил контрол над превозното средство и е навлязъл..

публикувано на 17.07.24 в 09:02

БСП ще отидат на разговори с ПП-ДБ

БСП ще отидат на разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България". Това заяви Иван Иванов от политическата партия.  “Ще отидем на разговори с ПП-ДБ, ще чуем какво ще предложат, най-вече ни интересува действително дали ще има опит за съставяне на правителство, или това е опит за забава и политическа игра”, подчерта Иванов.  Според него..

публикувано на 17.07.24 в 08:49

Горещините продължават, червен код за опасно време в няколко общини в областта

С все още приятна утринна прохлада и слаб североизточен вятър ни посреща утрото в сряда. Днес е обявен червен код за опасно горещо време в няколко общини във Варненска област - Провадия, Ветрино, Дългопол, Суворово, Белослав, Вълчи дол и Девня. На останалите места кодът е оранжев. Днес ще преобладава слънчево време, следобед главно във..

обновено на 17.07.24 в 08:35
ГКПП „Кардам

Интензивен е трафикът по граничните пунктове

На границата с Румъния и Гърция трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили при пунктовете "Оряхово" и "Кардам", и на "Кулата", предаде БНР.  На българо-сръбката граница, при "Калотина", трафикът е интензивен на вход за леки автомобили, а на границата с Турция той е натоварен на изхода за леки и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"...

публикувано на 17.07.24 в 08:31

Продължава борбата с пожарите в страната

На фона на издадения червен код за високи температури в цялата страна продължава борбата с пожарите на различни места в страната. Часове наред продължи борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община, предаде БНР. През цялата нощ на мястото останаха десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и Бургас...

публикувано на 17.07.24 в 08:20