Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненки бяха класа над останалите

Автор:

Завърши първият етап от Държавното отборно първенство по артистично плуване, който се проведе в София. Варненки в лицето на състезателки от „Аква спорт“ и „Торпедо“ завоюваха първите места във важните дисциплини,  в които се очаква България да участва на Световно първенство за жени, Европейско първенство за жени и девойки.
20-годишните Далия Пенкова и Ния Атанасова убедително спечелиха първото място в двата дуета технически и волен. за първи път през този сезон хореографията на дуета и солата на Далия беше поставена от знаменитата Кристина Таласиниду, която беше поканена от СК “Аква спорт“ за  целта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Родни Първис ще играе за Варна

Родни Първис, шутинг гард, подписа с баскетболния Черно море Тича. Той е поредното ново попълнение за баскетболния отбор на Варна. Първи е един от най-добрите баскетболисти през изминалото първенство у нас. За последно игра в Спартак Плевен. Роден е 1994 г в Плимут, Северна Каролина. Има добра визитка от Италия, Израел и други европейски..

публикувано на 12.09.24 в 09:10

Нови лица в БФС

Вчера в национална футболна база „Бояна“ се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Сред точките в дневния ред бяха заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия Станислав Тодоров, освобождаването на изпълнителния директор Борислав Попов и избирането на Андрей Петров за негов заместник,..

публикувано на 12.09.24 в 08:50

Варненски ватерполист ще играе в Първа Бундеслига

Ватерполистът на „Комодор” (Варна) Младен Димитров ще се състезава за отбора на SC Düsseldorfer 1898 в Първа Бундеслига през настоящия сезон. Новият клуб на Димитров, който е капитан на националния отбор по водна топка на България във възраст U 19, се бори за влизане в първата осмица, като в нея играят топ отбори, сред които „Шпандау” и..

публикувано на 12.09.24 в 08:45

В бургаското спортно училище ще изучават кик бокс

Президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов проведе работна среща с директора на спортното училище "Юрий Гагарин" в град Бургас - Янчо Стойчев. Разговорът бе за създаване на профилирано обучение на спорта кикбокс, който е с над 30 годишна история у нас и постига огромни успехи на международно ниво. През 2021 г. Кикбокса..

публикувано на 12.09.24 в 08:35

"Левски" победи "Галатасарай"

В гранд мача на вчерашния ден Левски победи Галатасарай на турнира Gold Cup с 6-5 в уникална среща. Дъждът буквално заливаше обилно всички на стадиона, но никой не мръдна от мястото си. Това леше перфектен мач, който всички определиха като финал на турнира.

публикувано на 12.09.24 в 08:20

Венци Желев: Учим децата на правилен футбол (ВИДЕО)

В Кранево започна вторият международен турнир по футбол „Голд къп“, на който Радио Варна е медиен партньор. Тази година участва силен отбор от Плоещ /Румъния/ и двата турски гранда Галатасарай и Фенербахче. Всички силни български отбори са тук. Тимът на „Добруджа“ също е сред отборите, които показват добър футбол. Изключително емоционален е..

публикувано на 11.09.24 в 11:50

Пламен Колев и Георги Георгиев се класираха за 1/16-финали

Българите Пламен Колев и Георги Георгиев се класираха за 1/16-финалите на сингъл при юношите на европейското лично първенство до 14 г. в Чехия. При юношите Пламен Колев победи с 6:3, 6:1 Себастиан Квист (Дания). На 1/16-финалите Колев ще играе срещу №6 в схемата Йохан Нагел-Хайер от Германия. Георги Георгиев се наложи със 7:5, 6:2 над Марко..

публикувано на 11.09.24 в 07:47