Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийски градски съд осъди Кристиан Николов на 9 години

Служители на съдебна охрана водят Кристиан Николов - ноември 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд осъди Кристиан Николов, убил с автомобила си журналиста Милен Цветков на 9 години, предаде БГНЕС.

По-рано прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов, подсъдим за смъртта на журналиста, който помете с колата си на връх Великден през 2020 година. Николов карал джипа си под влияние на наркотици и с превишена скорост в градски условия, когато блъска колата на Цветков, докато чака на червен светофар на оживено столично кръстовище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пешеходци не могат да ползват тротоар на ул. "Кольо Фичето" във Варна заради избуяла растителност

Половината площ на тротоара на улица "Кольо Фичето" в Западна промишлена зона във Варна е заета с растителност, която пречи на пешеходците. Те са принудени да слизат на пътното платно, с което застрашават живота си, алармира Р адослав Ковачев, който работи в района. Изкривени антипаркинг колчета също затрудняват движението, допълни той.  Тротоарът е..

публикувано на 24.07.24 в 15:00

Откритият на плажа саркофаг е бил боядисан със съвременна боя

Откритата на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена" долна част от саркофаг е автентична, вероятно от II – III в. сл. Хр. Транспортирана е в Археологическия музей във Варна, като реставраторите вече работят по съхраняването на паметника.  Откриха античен саркофаг от римската епоха на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена" Областната дирекция..

публикувано на 24.07.24 в 14:44
Богдан Богданов

Богдан Богданов: ОбС-Варна трябва да върне акциите в Пловдивския панаир на държавата

Бившият министър на икономиката и настоящ депутат от ПП-ДБ Богдан Богданов призова Община Варна да възстанови акциите на Пловдивския панаир на Министерството на икономиката.  Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир Решението на Софийския градски съд, който обяви, че апортът на..

публикувано на 24.07.24 в 14:30

През август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро

В началото на август започва ремонт на тръбопровода във Варненското езеро, съобщават от live.varna.bg. Средствата за строителните дейности са над 20 млн. лв. Финансирането е осигурено от Националната инвестиционна програма на Министерството на финансите за общински проекти. Вече има и подписан договор между кмета на Варна Благомир Коцев и..

публикувано на 24.07.24 в 13:02

Откриха античен саркофаг от римската епоха на плаж в к.к. "Св. св. Константин и Елена"

Докато е на почивка в морската столица, бивш служител на реда е подал вчера следобед сигнал в Пето Районно управление на полицията във Варна за забелязан от него безнадзорен на вид античен саркофаг. След като уточнил локацията – плажната ивица на курорта "Св. св. Костантин и Елена", недалеч от новопостроен, но все още неработещ комплекс, към мястото е..

публикувано на 24.07.24 в 12:48
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: Трябва да има държавнически подход при третия мандат

БСП ще се опита да реализира третия мандат за съставяне на правителство, ако го получи от президента. Това увери председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов, цитиран от БНР.  Ако президентът вземе решение да го връчи на парламентарната група на "БСП за България", ще направим всички възможни опити да има редовен кабинет, но кабинет,..

публикувано на 24.07.24 в 12:40

БЧК-Добрич с апел добричлии да вземат хранителните си пакети до края на месеца

От Областния съвет на Българския червен кръст в Добрич апелират всички одобрени лица за подпомагане по програма „Подкрепа“ да си получат хранителните продукти и хигиенните материали. От обществената организация са успели да раздадат продуктите на по-малко от половината правоимащи в община Добрич, за което крайният срок е 30 юли. В област Добрич..

публикувано на 24.07.24 в 12:19