Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоопаркът във Варна спешно търси доставчик на фураж

5
Снимка: Румен Сарандев

Зоопарк Варна спешно търси да сключи договор с фирма за доставка на концентриран фураж. Причините са намаляващите запаси от зърно за сектора на тревопасните животни и птиците, както и прекратеният договор с настоящия доставчик, заради повишените цени на зърно, смески и горива.

От зоокъта се обръщат с призив към фирми и производители на концентриран фураж, с които да сключат договор за срок от две години на стойност до 26 000 лв. без ДДС.

Единственото условие към фирмите, които искат да участват в обществената поръчка за доставка на фураж, е да бъдат регистрирани в Областната дирекция по безопасност на храните и да имат нужната документация.

Необходимите храни за животните са ечемик, овес, пшеница, царевица и слънчоглед, разказа в интервю за Радио Варна инж. Георги Тодоров – зооинженер на Зоопарк Варна.

Хранителните запаси за животните са на изчерпване и от общинското дружество са притеснени как ще се справят с изхранването на голяма част от техните обитатели.

От Зоопарка са готови да приемат дарения под формата на фураж, за да подсигурят храна, докато се сключи договор с фирма доставчик. От най-голяма необходимост са пшеница, царевица и ечемик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕК: България не изпълнява условията за приемане на еврото

Европейската комисията смята, че България не изпълнява условията за приемане на еврото по отношение на ценовата стабилност - това гласи доклад на комисията за конвергенцията на страните-членки, които предстои да въведат единната валута. Предвид оценката в доклада, страната ни няма как да въведе единната валута в началото на следващата година, съобщава..

публикувано на 26.06.24 в 15:47

Съдът отново върна на прокуратурата обвинителния акт за замърсяването на Варненското езеро

Окръжен съд – Варна върна за втори път внесения от прокуратурата обвинителен акт за замърсяването на Варненското езеро от тръба на канализацията, съобщават оттам. Иван Портних преди делото: Ситуацията със спуканата тръба се употребява политически Тричленният съдебен състав прие единодушно, че държавното обвинение не е изпълнило..

публикувано на 26.06.24 в 15:06

Десетокласниците във Варна трети по БЕЛ на външното оценяване, по математика - четвърти

Десетокласниците от Варна са на трето място по резултати на Националното външно оценяване по български език и литература. Средно те имат 53,32 точки. По-добре са се справили в София (56,85т.) и Смолян (53,94 т.). По математика десетокласниците ни са извън топ 3. Нареждат се на четвърто място с 36.98 т. Първото място е за учениците в София (39.2 т.),..

публикувано на 26.06.24 в 14:55

"Величие" се обяви за програмно правителство

Представители на най-малката парламентарно представена партия "Величие" - Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев и Георги Куков, бяха при президента в рамките на обявените консултации преди връчването на първия проучвателен мандат за кабинет. "Както знаете ниската избирателна активност е истинско предизвикателство за нашата политическа..

публикувано на 26.06.24 в 14:19

Иван Портних преди делото: Ситуацията със спуканата тръба се употребява политически

Дори връщането на делото за повторно разглеждане показва, че ситуацията със спуканата тръба се употребява политически. Съдът върна с ясни аргументи делото Считам, че политическият момент в тази цяла ситуация е ясен. Това каза бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник Иван Портних минути преди началото на разпоредителното заседание по делото за..

публикувано на 26.06.24 в 13:50

Ветроходът "Калиакра" празнува 40-годишнина в събота, в неделя посреща посетители

На 29 юни се навършват 40 години от издигането на българския флаг на ветрохода "Калиакра". По случай годишнината в събота баркентината ще посрещне на борда си първия екипаж, начело с капитан Тома Томов, и официални лица, а в неделя посетители ще могат да разгледат учебния кораб. Това каза капитан Денчо Добрев, директор на Българския морски..

обновено на 26.06.24 в 12:31

ИТН при президента: Експертен кабинет при политическа криза е единственият възможен вариант

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Най-разумният практичен и верен ход е, ако дадете третия мандат на "Има такъв народ", да се пристъпи към разработване на програма.  Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев. Йорданов припомни и за..

публикувано на 26.06.24 в 11:30