Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите се събират на Коалиционен съвет

Премиерът Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Управляващите се събират на Коалиционен съвет, в пореден опит да постигнат единна позиция по темата за изпращането на военна помощ за Украйна.

Коалиционният съвет ще се проведе в късния следобед, потвърдиха източници от управляващото мнозинство. Към този момент единствено БСП са против.

Ще бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев. БСП ще решават преди Коалиционния съвет дали да изпратят свой представител./БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка катастрофа на пътя Варна - Добрич

Четири леки автомобила и бетоновоз са се сблъскали на пътя Варна-Добрич в района на село Изворско, община Аксаково. От полицията съобщиха, че пътят е затворен, ползва се обходен маршрут.  По предварителна информация има един загинал при инцидента.

публикувано на 22.05.24 в 17:22

Намаляват кандидатите за морски специалности в българските университети

Все по-малко млади хора желаят да се обучават в морски специалности.  Една от причините е демографската криза и намаляващият брой на кандидат-студентите. Друга причина е, че работата на море е тежка, макар да осигурява сравнително добри доходи. Това каза за Радио Варна ректорът на Техническия университет във Варна професор Драгомир Пламенов...

публикувано на 22.05.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

По-ниски цени на абонаментните карти от Варна до съседни села

Абонаментните карти за пътуване с обществения транспорт от Варна до съседните села да поевтинеят. Това гласува на днешното си заседание комисията по финанси и бюджет след дълги дебати. Съветниците решиха цената на картите, които досега се различаваха в зависимост от отдалечеността на населеното място, да бъде уеднаквена. Пътуващите до петте села в..

публикувано на 22.05.24 в 15:33

Експерт: Колата на НСО се е движила със 160 км/ч, преасфалтираният участък пречи да се проучи спирачният път

Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково е нямал добра видимост заради пътни знаци и растителност, а специализираният автомобил се е движел с много над позволената скорост - 150-160 км/ч. Това са очевидните факти, за които красноречиво говорят и снимките с деформираните коли, коментира пътният експерт от Европейския..

публикувано на 22.05.24 в 14:30

По Ваш сигнал: Жители на блок със 113 апартамента се оплакват от некачествено саниране

От некачествено саниране на блок 152 в район "Младост" във Варна се оплакват живеещи там. Проблемите възникват още преди около шест години, при началото за програмата за безплатна изолация в кооперацията. "Вкъщи започнахме да се наводняваме, около прозорците започна да тече вода. Тогава не ни смениха дограмата - казаха, че не ни се полага, въпреки че е..

публикувано на 22.05.24 в 14:00

Над 2 700 се явяват на трета матура днес

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220, предаде БНР...

публикувано на 22.05.24 в 11:28

11 учители, психолози и директори от Варна с наградата "Неофит Рилски" на РУО

Регионалното управление на образованието във Варна обяви списъка с отличените педагогически специалисти, удостоени с наградата "Неофит Рилски" и почетния знак на РУО тази година.  Носители на наградата "Неофит Рилски" са 11 преподаватели от различни населени места във Варна. Това са: Йорданка Драгнева Николова , учител по професионална..

публикувано на 22.05.24 в 11:02