Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Христов: Най-големият неуспех на управляващите е, че нямат нито един успех

Павел Христов

„Правителство на малцинството е само хипотеза и не е работещ вариант за управление”. Така варненският депутат от ГЕРБ/СДС Павел Христов коментира желанието на „Продължаваме промяната” да се опитат да съставят нов кабинет, в рамките на този парламент, който да бъде подкрепен от „Демократична България” и БСП. 

Според Павел Христов, четворната коалиция не е имала ясна визия и програма за управление и е била обединена само от омразата към ГЕРБ."Най-големият неуспех да коалицията е, че тя няма нито един успех. Няма секторна политика, в която да можем да отчетем положително развитие. Дори и темата за Северна Македония не може да се приеме за техен успех, защото за защитата на българския интерес са работили много от бившите правителства", каза още Павел Христов.

ГЕРБ няма да предложи свой кандидат на председател на Народното събрание. Депутатите от партия ще участват в дебатите и предстоящото гласуване на актуализацията на държавния бюджет, съобщи още депутатът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Спират движението на камиони във Варна и областта заради високите температури

От 13 ч. до 21 ч. днес, 16 юли, поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци на територията на  девет  области в страната, сред които и Варненска.  В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ „Хемус“ от 311-и км при..

публикувано на 16.07.24 в 09:28
Снимката е илюстративна

Около 1 500 дка гори е унищожил пожарът край Слънчево

Около 1500 декара гори са унищожени от големия пожар край варненското село Слънчево, съобщава БНТ.  Няма опасност за нито едно от населените места в района.  Девет екипа на пожарната и десетки доброволци участваха в потушаването на пожарите до късно след полунощ Късно снощи всички огнища са били изгасени, но заради изключително високите..

публикувано на 16.07.24 в 09:10

АПИ: Шофирайте с повишено внимание по пътя Девня-Варна край село Слънчево

Временно движението по автомагистрала "Хемус" и път I-2 Девня – Варна в района на село Слънчево се осъществява с повишено внимание, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Причина за ограничението е задимяване от пожар, допълват от АПИ.  Припомняме, че от 6 часа тази сутрин магистрала "Хемус", в района на село Слънчево, на около 20 км западно..

публикувано на 16.07.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

Препоръчват на варненци да купуват абонаментни карти заради неработещите валидатори

Абонаментни карти за предпочитан период да закупуват варненци заради масово неработещите валидатори, препоръчват от общинското предприятие ТАСРУД, което отговаря за автоматизираната система, каза неговият директор Георги Киряков. Той посочи, че кредитът в предплатените карти може да бъде използван до изчерпване, но временно няма да бъдат продавани нови..

публикувано на 16.07.24 в 08:40

Социални работници на протест с искане за по-високи заплати

Работещи в Агенцията за социално подпомагане ще протестират пред сградата на Социалното министерство в столицата днес.  Протестът е организиран от Синдикат "Подкрепа". Социалните работници искат незабавно увеличение на заплатите. В момента в системата се назначават работещи с 1050 лева брутна заплата, което е около 850 лева чисто. Днес протестът ще..

публикувано на 16.07.24 в 08:37

Европейският парламент се събира на първо заседание

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На този етап..

публикувано на 16.07.24 в 08:21

И днес раздават вода и мерят безплатно кръвното налягане във Варна

Във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури и днес м обилните медицински пунктове ще работят във Варна.  От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода, до изчерпване на количествата.  Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската..

публикувано на 16.07.24 в 06:52